Stemmen/stempas

Om te kunnen stemmen neemt u het volgende mee naar het stembureau:
•    Uw stempas
•    Uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs)
Dit bewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn op de dag van de verkiezingen.

Wanneer ontvang ik mijn stempas?

U krijgt uw persoonlijke stempas thuisgestuurd. U ontvangt deze uiterlijk woensdag 8 november 2023.

Geen stempas ontvangen of stempas kwijt?

Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan bij de gemeente. Dit kan schriftelijk via dit formulier. Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk vrijdag 17 november binnen zijn bij de gemeente. De nieuwe stempas wordt dan naar uw huisadres gestuurd.

U kunt ook zonder afspraak langskomen bij de afdeling Burgerzaken op het gemeentehuis om een nieuwe stempas aan te vragen. Dat kan tot uiterlijk dinsdag 21 november 2023 tot 12.00 uur. Daarna is het niet meer mogelijk om een nieuwe stempas aan te vragen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee

Bent u onlangs verhuisd?

Wanneer u in verkiezingstijd verhuist, kan het zijn dat u nog moet stemmen in uw oude gemeente. Het adres waarop u op 9 oktober 2023 officieel stond ingeschreven, bepaalt waar u als kiezer moet stemmen. Op dit adres wordt ook de stempas bezorgd.  

Kandidatenlijst

Uiterlijk vrijdag 17 november 2023 ontvangt u de kandidatenlijsten in de brievenbus. Hierop ziet u welke partijen meedoen aan de verkiezingen. Per partij staan hier ook de kandidaten op.