Toegankelijkheid

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Stadskanaal. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

 

De gemeente Stadskanaal wil dat iedereen alle informatie op onze websites goed kan gebruiken. Daarom besteden we aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid.

Het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid bepaalt dat overheidssites:

  • moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1
  • daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

 

Toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is gepubliceerd in januari 2022. De gemeente heeft deze website laten onderzoeken op de toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1 niveau AA). Een onafhankelijke organisatie deed dit onderzoek en vond een aantal problemen. De meeste problemen zijn opgelost. 

 

Hoe gaan wij werken aan toegankelijkheid?

Voor verbetering in onze digitale toegankelijkheid ondernemen wij het volgende:

  • Onze redacteuren schrijven begrijpelijke teksten en toetsen voor publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Onderzoek: we gaan onze website(s) door onafhankelijke deskundigen laten toetsen op toegankelijkheid.
  • Afweging bij aanschaf/verlenging: Toegankelijkheid is een voorwaarde bij de ontwikkeling van nieuwe websites en bij verlenging van bestaande contracten.

 

Overzicht toegankelijkheidsverklaringen gemeente Stadskanaal

Toegankelijkheidsverklaringen van websites die ook onder onze verantwoordelijkheid vallen vindt u in het landelijk register met toegankelijkheidsverklaringen

Voor de digitale diensten van Centric en Mijnafvalwijzer waar de gemeente gebruik van maakt zijn toegankelijkheidscertificaten op niveau WCAG 2.0 AA afgegeven:

 

Voorleesfunctie

Op deze website bieden wij geen voorleesfunctie aan. Veel blinden en slechtzienden zetten tijdens hun computergebruik professionele voorleesapplicaties in. Daarnaast is er een breed aanbod aan gratis voorleesfuncties beschikbaar. Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan deze software zelf installeren op de computer. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met de webredactie via onderstaande contactgegevens.

 

Problemen?

Ondervindt u ondanks de maatregelen die wij genomen hebben een toegankelijkheidsprobleem, laat het ons weten. Geef uw melding door aan de webredactie: