Toegankelijkheid

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Stadskanaal. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

De gemeente Stadskanaal wil dat iedereen alle informatie op onze websites goed kan gebruiken. Daarom besteden we aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid. Dat is ook vastgelegd in de wet, met het Besluit digitale toegankelijkheid overheid. 

De gemeente is altijd bezig met het verbeteren van haar website. Elke drie jaar doet een onafhankelijke organisatie onderzoek naar de toegankelijkheid van de website. Het laatste onderzoekrapport vindt u hier. Hiermee verbeteren wij onze website. 

Toegankelijkheidsverklaring

Het is verplicht om met een toegankelijkheidsverklaring te laten zien hoe het gaat met de voortgang van de digitale toegankelijkheid van een website. Toegankelijkheidsverklaringen van websites die onder onze verantwoordelijkheid vallen, vindt u op het Dashboard Digitoegankelijk

Hoe werken wij aan digitale toegankelijkheid? 

Wij doen het volgende om onze digitale toegankelijkheid te verbeteren: 

  • Onze redacteuren schrijven begrijpelijke teksten en toetsen voor publicatie alle content op toegankelijkheid. 
  • Onderzoek: we gaan onze website(s) door onafhankelijke deskundigen laten toetsen op toegankelijkheid. 
  • Afweging bij aanschaf/verlenging: Toegankelijkheid is een voorwaarde bij de ontwikkeling van nieuwe websites en bij verlenging van bestaande contracten. 

 Voorleesfunctie 

Op onze website bieden wij een voorleesfunctie. Veel blinden en slechtzienden zetten tijdens hun computergebruik professionele voorleesapplicaties in. Wilt u gebruik maken van de voorleesfunctie van de website? Door op 'lees voor''  (rechtsboven op de pagina) te drukken wordt automatisch de pagina voorgelezen. Ook kunt u teksten selecteren om het vervolgens te laten voorlezen. 

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met de webredactie via onderstaande contactgegevens. 

Problemen? 

Ondervindt u ondanks de maatregelen die wij genomen hebben een toegankelijkheidsprobleem, laat het ons weten. Geef uw melding door aan de webredactie: