Vragen over uw WOZ-waarde? Neem contact op!

28 februari

U heeft van ons weer het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvangen of u ontvangt hem binnenkort. Heeft u een koopwoning of bent u eigenaar/gebruiker van een (bedrijfs)pand? Dan staat op dit aanslagbiljet ook uw nieuwe WOZ-waarde. De WOZ-waarde wordt gebruikt om onder andere onroerendezaakbelasting (OZB), waterschapsbelastingen en het eigen woningforfait te bereken.

Woning Musselkanaal

Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald?

Elk jaar stellen we de WOZ-waarde van alle koopwoningen en panden in de gemeente opnieuw vast. We kijken dan naar de waarde van de woning of het pand op 1 januari van het vorige jaar, in dit geval dus 1 januari 2023. Dit heet de waardepeildatum. 

Taxatieverslag

In het taxatieverslag van uw woning of pand staat waar we vanuit zijn gegaan bij het bepalen van de WOZ-waarde. U kunt dit taxatieverslag opvragen via het digitaal belastingloket van de gemeente.

Vragen?

Twijfelt u aan uw WOZ-waarde of heeft u vragen? Bel ons dan op 0599 631 631 en laat uw gegevens achter. Wij bellen u dan binnen twee tot drie weken terug om samen met u uw gegevens door te nemen en uw vragen te beantwoorden. Als er gegevens gewijzigd moeten worden passen wij dit direct aan. Bezwaar maken is dan misschien niet nodig. 

Bezwaar maken

Wilt u toch bezwaar maken? Dat kan heel gemakkelijk via het digitaal belastingloket van de gemeente.