Kindpakket

Als u het financieel niet makkelijk heeft, kan dat best lastig zijn. Vooral als u kinderen heeft. U kunt zich zorgen maken of uw kind wel mee kan doen aan dezelfde activiteiten als hun vriendjes en vriendinnetjes. Verschillende instanties bieden vergoedingen aan ouders met een laag inkomen. Het kindpakket bevat een overzicht van de instanties en vergoedingen die er zijn:

Schoolkosten

Provinciaal Groninger Studiefonds

Heeft u een laag inkomen en kunt u de (reis)kosten voor uw opleiding of de opleiding voor uw kind niet betalen? Dan kan het Studiefonds misschien helpen.

Het studiefonds is bedoeld voor ouders van scholieren (voortgezet onderwijs of mbo) jonger dan 18 jaar of voor studenten (mbo/hbo/wo) ouder dan 30 jaar. Aanvraagformulieren en meer informatie zoals de voorwaarden zijn beschikbaar bij het team Inkomen van de gemeente Stadskanaal of via www.studiefondsgroningen.nl. Een aanvraag kunt u zowel op papier als digitaal indienen.

Voor het schooljaar 2023/2024 kunt u een aanvraag indienen van 1 april 2023 tot en met 31 augustus 2024. Let wel op dat uw aanvraag uiterlijk 31 augustus 2024 bij de Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds binnen zijn.

Activiteiten, zoals sport of muziek

Kleding en huisraad

Hoe werkt het?

De regelingen uit het kindpakket zijn van verschillende instanties. Voor elke regeling gelden verschillende voorwaarden en een andere manier van aanvragen. Meer informatie hierover vindt u in de folder kindpakket (PDF).