Duurzaam wonen

Woont u in de gemeente Stadskanaal en heeft u een eigen huis? Wilt u energiezuinig wonen of denkt u na over zonnepanelen maar weet u niet waar te beginnen? Samen met andere Groninger gemeenten hebben we een Energieloket ingericht om u daarbij te helpen.

Verduurzamen van de bestaande woning

In Stadskanaal staan relatief veel woningen gebouwd voor 1995 en valt er op het gebied van duurzaamheid veel te verbeteren. Te denken valt aan het isoleren van gevels of daken, isolatieglas HR++. Voor deze maatregelen zijn mogelijk subsidieregelingen beschikbaar of een duurzaamheidslening.

Energiesubsidiewijzer

Energiebesparing in huis loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort én een beter klimaat. Voor het nemen van energiebesparende maatregelen in woningen bestaan verschillende regelingen. Voor woningeigenaren is het niet altijd duidelijk welke subsidies en regelingen er zijn en of zij ervoor in aanmerking komen. De Energiesubsidiewijzer brengt daar verandering in.

JouwBespaarcoach

Dit gratis en vrijblijvend initiatief van de Oost-Groninger gemeenten heeft als doel huiseigenaren te helpen met besparen op hun woonlasten en te verduurzamen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Oost-Groningen. Op de site JouwBespaarcoach vindt u alle informatie over de mogelijkheden. Huiseigenaren uit de gemeente Stadskanaal kunnen gratis gebruik maken van de volgende diensten:

Energiecoaches

Geen idee wat u kunt doen of waar u moet beginnen? Maak een gratis afspraak met een Energiecoach. Samen verkent u de bespaarmogelijkheden bij u thuis. U hoort hoe u simpel en snel energie kunt besparen en kunt direct aan de slag.

Subsidieregeling energiebesparende maatregelen

Bent u eigenaar van een woning dat gebouwd is in het bouwjaar 1995 of ouder en heeft u een laag besteedbaar inkomen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling Energiebesparende maatregelen voor huishoudens met lage inkomens. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Ga naar het online formulier om uw aanvraag aan te vragen. 

Quickscan

Wilt u weten welke verduurzamingsmaatregelen voor uw woning interessant en rendabel zijn? Maak een afspraak met een Energieadviseur die vervolgens een rapport maakt en de verschillende mogelijkheden met u  bespreekt. U hoort wat de kosten zijn en wat de terugverdientijd is. Ook financieringsmogelijkheden en subsidies worden besproken.

CV-Dokter

De gecertificeerde gratis CV-dokter checkt of uw cv-ketel op de zuinigste stand staat. Dit levert vaak een besparing van minimaal 10% op.

Klusbus

U krijgt hulp bij kleine energieklussen, via de gratis klusbus. Bij kleine energieklussen kunt u denken aan het dichten van kieren en naden of bevestigen van tochtstrippen. Ook het materiaal is gratis. 

Warmtebeeld

Ontdek of isolatie interessant is voor uw woning aan de hand van een indicatieve warmtebeeldanalyse. Vraag een gratis warmtebeeld aan.