Klein evenement melden

Organiseert u een evenement voor minder dan 150 bezoekers, zoals een straatbarbecue, garageverkoop, sponsorloop of een klein sporttoernooi? Of organiseert u een markt op eigen terrein of een snuffelmarkt? Meldt dat dan minimaal 10 dagen van tevoren bij de gemeente. Soms heeft u voor een evenement een vergunning nodig. In het formulier staan een aantal vragen. Met het invullen daarvan wordt meteen duidelijk of u een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.

 

Snuffelmarkt

Een snuffelmarkt is bijvoorbeeld een rommelmarkt, boekenmarkt, tweedehandsmarkt, maar kan ook fancyfair of bazaar zijn. Het wordt gehouden in een voor publiek toegankelijk gebouw. Bijvoorbeeld een winkel, theater, gymzaal of bibliotheek. Vindt de snuffelmarkt buiten plaats, dan is het een klein evenement en dient u dat formulier in te vullen. De melding van de snuffelmarkt kunt u online doorgeven. Geef de melding van de snuffelmarkt uiterlijk 4 weken van te voren door aan de gemeente Stadskanaal.

Kosten

Het melden van een klein evenement of snuffelmarkt is gratis

Werkwijze

Online melden

Meld het evenement uiterlijk tien dagen van tevoren bij ons aan. Na het doen van de melding mag u uw evenement organiseren. De gemeente hoeft uw melding dus niet goed of af te keuren.

 

Op afspraak langskomen

Wilt u langskomen? Maak dan van tevoren een afspraak. Dit kunt u doen door online een afspraak te maken of door te bellen naar 0599-631 631.

 

Voorwaarden

Voorwaarden klein evenement:

 • Er is een aanwijsbaar iemand die het evenement organiseert.
 • Het evenement is kleinschalig en wordt lokaal georganiseerd.
 • Het aantal bezoekers is niet hoger dan 150 personen.
 • Het evenement duurt maximaal één dag.
 • Het evenement niet voor of door een bedrijf wordt georganiseerd.
 • Het evenement is overdag tussen 8.00 en 24.00 en op zondag tussen 13.00 uur en 24.00 uur.
 • (Live) muziek mag tot uiterlijk 24.00.
 • Het evenement maakt niet of nauwelijks gebruik van de openbare weg zodat het niet nodig is om verkeersmaatregelen te nemen. Is dit wel het geval dan moet u een evenementenvergunning aanvragen.  
 • Het evenement minimaal tien dagen van te voren is aangemeld bij de gemeente door het invullen van het formulier. Dit kan online via de knop of u kunt een afspraak maken.
 • De voorwerpen die tijdens het kleine evenement worden gebruikt zijn kleiner dan 25 vierkante meter. Denk aan een kleine partytent, een barbecuetoestel, een springkussen voor kinderen en dergelijke.

 

Weet u niet zeker of een melding voor een klein evenement voldoende is? Door het invullen van het formulier wordt het u duidelijk of een melding voldoende is of dat u toch een evenementvergunning aan moet vragen.

 

Voorwaarden Snuffelmarkt

 • Bij een Snuffelmarkt worden er tweedehands spullen of nieuwe spullen waar veel voorraad van is verkocht.
 • Het wordt georganiseerd in een voor publiek toegankelijk gebouw.

 

Uitgebreidere informatie over de voorwaarden vindt u in onze Algemene Plaatselijke Verordening