Rijk investeert miljoenen in Oost-Groningen

9 februari

Het kabinet heeft besloten 20 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de Regiodeal Regiocentra Groningen. Daarnaast is er ook 12,5 miljoen euro gereserveerd voor de regiodeal Oost-Groningen.

Musselkanaal

De dorpen en steden waar het bij de Regiodeal Regiocentra Groningen om gaat zijn Stadskanaal-Musselkanaal, Appingedam, Delfzijl, Bedum, Hoogezand-Sappemeer, Leek-Tolbert, Nieuwe Pekela, Ter Apel, Uithuizen, Veendam en Winschoten. Met het geld wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in de brede welvaart: economische vitaliteit, leefbaarheid, en ruimtelijke en sociale kwaliteit. De betrokken gemeenten en provincie Groningen financieren gezamenlijk ook €20 miljoen in het plan, in totaal is het budget daarmee €40 miljoen.

Bij de 12,5 miljoen voor Oost-Groningen gaat het om aanvulling op een eerdere Regiodeal uit 2020, waarbij wordt ingezet op het verbeteren van de brede welvaart door onder andere het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, het stimuleren van een gezonde leefstijl en het versterken van de leefbaarheid in dorpen en wijken.