Nieuwe inwoners maken kennis met gemeente Stadskanaal

8 juli

Ieder jaar verwelkomt onze gemeente nieuwe inwoners. Om hen kennis te laten maken met de gemeente en de omgeving, organiseerden wij afgelopen zaterdag een kennismakingsochtend. De ochtend begon op het gemeentehuis, waarna er een bustour volgde. Op verschillende locaties stonden de burgemeester en wethouders klaar om te vertellen over hun portefeuille en toekomstige plannen. Tijdens de rit gaf Helen Kaemink van het Streekhistorisch Centrum een presentatie over de geschiedenis van de gemeente.

Bustour

Ruim 70 nieuwe inwoners waren zaterdag aanwezig. Zij werden op het gemeentehuis verwelkomd met koffie en thee, terwijl de burgemeester en wethouders zich kort voorstelden. Daarna kon iedereen plaatsnemen in de bus. Er werd op verschillende locaties gestopt en uitgestapt, waar de burgemeester en wethouders klaarstonden om de nieuwkomers te informeren over hun portefeuille. De eerste stop was bij het Mercurius Businesspark, waar burgemeester Klaas Sloots het woord nam. Hij vertelde onder andere over het treinstation dat in de gemeente komt, wat onderdeel wordt van de toekomstige Nedersaksenlijn, die Groningen en Twente met elkaar verbindt. De komst van de treinverbinding is goed voor de economie, de brede welvaart en helpt tegen de bevolkingskrimp.

Vanaf daar reed de bus door naar het oude LTS-park in Musselkanaal, waar wethouder Egbert Hofstra klaarstond om de nieuwe inwoners mee te nemen in zijn portefeuille. Hij sprak onder andere over de woningbouwplannen die er liggen voor het park. Vanuit Musselkanaal reed de bus langs sportpark Musselkanaal en de voetbalvelden van Musselkanaal richting Vledderveen. Tijdens deze route nam wethouder Goedhart Borgesius, met sport en recreatie in zijn portefeuille, de nieuwe inwoners mee in de sport- en recreatiemogelijkheden van onze gemeente.

De laatste stop was in Vledderveen, waar wethouder Ingrid Sterenborg-Kooij kort vertelde over haar portefeuille en daarna het woord gaf aan een vertegenwoordiger van Duurzaam Vledderveen. Dit initiatief zet zich in om het dorp tot een duurzame proeftuin te maken. Ze vertelde over de totstandkoming van dit initiatief, de samenwerking met de gemeente en de mogelijkheden voor de inwoners van Vledderveen op het gebied van duurzaam wonen. De dag werd afgesloten met een lunch op het gemeentehuis.