Hulp bij schulden

Heeft u moeite om rond te komen en bent u bang om in de schulden te raken? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Voorkom dat de situatie uit de hand loopt en vraag hulp. Dat kan op verschillende manieren.

Spreekuur voor geldzorgen

Maakt u zich zorgen over uw geldzaken? En bent u al eens te laat geweest met bijvoorbeeld het betalen van de rekening voor energie, huur, water of zorg? Voorkom dat dit erger wordt en kom langs tijdens het spreekuur voor geldzorgen. Tijdens dit spreekuur kunt u persoonlijk praten met een medewerker die samen met u naar oplossingen kijkt. Het spreekuur is elke maandag van 10.00 tot 11.00 uur op het gemeentehuis. Het kost u niets en u hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Gemeentelijke Kredietbank (GKB)

Zijn uw schulden groter en is er een schuldhulpverleningstraject nodig? Dan kun u terecht bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Bij de Gemeentelijke Kredietbank krijgt u gratis advies en hulp op het gebied van uw geldzaken. De voordelen zijn:

•    Er is geen wachtlijst
•    Binnen 7 dagen heeft u contact
•    U betaalt geen eigen bijdrage
 

Contact en spreekuur

U kunt zich voor hulp bij schulden rechtstreeks aanmelden via het digitaal loket. De GKB is iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 0592 – 366 099. Iedere dinsdagochtend is er van 9.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur op het gemeentehuis. Op woensdag is er een inloopspreekuur van de GKB bij de Kwinne. Dit spreekuur is ook van 9.00 tot 12.00 uur.

Schuldhulpmaatje

Wilt u liever hulp van een andere organisatie dan de gemeente of de GKB? Dan kunt u zich ook aanmelden bij Schuldhulpmaatje. De vrijwillige maatjes zijn opgeleid om mensen te helpen met geldzorgen. Maatjes luisteren, helpen overzicht te krijgen en maken samen een aflossingsplan.

Ga naar de website van Schuldhulpmaatje en klik rechtsbovenin op ‘Ik zoek hulp’