Hulp nodig bij een aanvraag?

Van de gemeente wordt steeds meer verwacht dat ze haar digitale mogelijkheden uitbreidt. Bijvoorbeeld door meer aanvragen te digitaliseren. Een voordeel hiervan is dat inwoners en bedrijven op elk moment een aanvraag kunnen indienen of iets kunnen regelen met de gemeente. Maar het is niet voor iedereen mogelijk om die snelle digitalisering te volgen. De gemeente biedt daarom ondersteuning waar dat nodig is. 

Direct contact met de gemeente 

Komt u ergens niet uit en wilt u geholpen worden? Wij staan u graag te woord aan de balie of via de telefoon. Via de contactpagina vindt u de mogelijkheden om direct in contact te komen met de gemeente. 

Sociale kaart Samen Stadskanaal 

Op Samen Stadskanaal vindt u informatie over wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Stadskanaal. Ook vindt u hier de weg naar organisaties zoals Welstad, activiteiten en hulp in uw eigen buurt. Bijvoorbeeld wat de bibliotheek als informatiepunt voor u kan betekenen.

Duidelijk schrijven 

Het is belangrijk dat iedereen begrijpt wat de gemeente communiceert. Daarom besteedt de gemeente aandacht aan het begrijpelijker maken van haar brieven en informatie. 

Digitale formulieren ook op papier 

Op onze website hebben we meerdere digitale formulieren waarmee inwoners een aanvraag, verzoek, vergunning of iets anders kunnen regelen. Er bestaat altijd een alternatief voor zo’n digitaal formulier. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken en langskomen op het gemeentehuis om iets te regelen. En voor veel digitale formulieren bestaat ook de mogelijkheid om een uitgeprint exemplaar op te halen. Vraag telefonisch naar de mogelijkheden voor het formulier dat u wilt invullen. 

Lokale inclusie 

We willen dat iedereen in Stadskanaal zich welkom voelt en gebruik kan maken van alles dat onze gemeente te bieden heeft. Daarom werken we er actief aan om van Stadskanaal een toegankelijke en inclusieve plek te maken. Meer informatie over Lokale inclusie leest u hier

Digitale toegankelijkheid 

De gemeente Stadskanaal wil dat iedereen alle informatie op onze websites goed kan gebruiken. Daarom besteden we aandacht aan gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en vindbaarheid. Hoe wij omgaan met digitale toegankelijkheid, leest u hier