Glasvezel

In onze moderne samenleving is een goede internetverbinding belangrijker dan ooit. De vraag naar een stabieler, sneller netwerk wordt steeds groter. Glasvezel is daarvoor een goede oplossing. Ook in de gemeente Stadskanaal wordt het glasvezelnetwerk steeds verder uitgebreid. 

Commerciƫle partijen

In de telecomwet is vastgelegd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk uitgevoerd wordt door commerciĆ«le partijen. Omdat elke marktpartij zelf zijn eigen glasvezelkabel aan mag leggen, kan het voorkomen dat er verschillende partijen tegelijkertijd glasvezel aanleggen in uw buurt. Op dit moment is in de gemeente Stadskanaal alleen Delta bezig met de aanleg. 

Afspraken

De gemeente moet elke partij die een aanvraag doet voor de aanleg van een glasvezelnetwerk accepteren. Wel maken wij afspraken met deze partijen over de uitvoering van de werkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat de partijen zich ook aan deze regels houden heeft de gemeente voor de uitvoering van het glasvezelproject tijdelijk een toezichthouder aangesteld.

Vragen

Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel bij u in de buurt? Dan kunt u contact opnemen met het bedrijf dat het netwerk aanlegt. Kijk voor meer informatie op www.deltanetwerk.nl

Fixi

Ziet u dat er een onveilige situatie is ontstaan door de werkzaamheden of is het herstelwerk niet in orde? Dan kunt u een melding via de Fixi app.