Trouwambtenaar Annet Uiterwijk

 "Jullie gaan trouwen, WAT leuk, gefeliciteerd!"

 

JA! Twee letters, een simpel woord. Een veelvuldig gebruikt woord, maar bij een huwelijksvoltrekking is dit hét woord waar alles om draait. Met die JA stappen jullie samen een nieuwe toekomst in, een toekomst als getrouwd stel. Ook ik zeg ja: ja, ik wil graag jullie trouwambtenaar zijn.

Graag ben ik een ‘klein’ onderdeel van jullie trouwdag. Jullie verhaal als het begin van jullie leven samen -met de huwelijksvoltrekking als officieel moment- wil ik graag vertellen. Van hoe jullie elkaar hebben leren kennen, tot waarom deze mooie dag. Ik schrijf het graag voor jullie uit.
De trouwdag wordt vaak bestempeld als de mooiste dag van je leven. Ik vind dat de trouwdag het begin mag zijn van een aaneenschakeling van mooiste dagen van jullie leven samen als man en vrouw, man en man of vrouw en vrouw.

Op de ceremonie draait het volledig om jullie als bruidspaar, om jullie keuze voor elkaar, om jullie ja! Maar natuurlijk zijn ook jullie gasten een belangrijk onderdeel van deze dag. Samen met deze mensen willen jullie de liefde vieren, immers ‘All you need is love’.

Wie ben ik? Mijn naam is Annet Uiterwijk, zelf al een kwart eeuw getrouwd. Van jongs af aan heb ik ‘iets’ gehad met het fenomeen trouwen. Het aanzoek, de entourage, de vrolijke mensen die het bruidspaar omringen en zeker ook de kleding van het bruidspaar. En dan niet alleen de jurk, maar ook hoe de bruidegom gekleed gaat. TV programma’s rondom dit onderwerp: ik hou ervan!

Leuk! Verschillende mensen ontmoeten met hun eigen levensverhaal én bruiloften. Voor mij is het gewoon: 1+1 = Babs Annet.

Wat zal ik het leuk vinden om in mijn eigen gemeente aan het werk te mogen om de liefde tussen twee mensen te kunnen bezegelen met een huwelijk.

Jullie zijn mijn inspiratiebron voor de speech. Voor een kennismakingsgesprek kom ik graag bij jullie thuis. Om van daaruit verder te werken naar een mooie herinnering.

Om in het thema te blijven: mag ik jullie trouwen, mag ik jullie ja?

Liefs, Annet