Recreëren

Benieuwd naar wat Stadskanaal allemaal te bieden heeft voor een dagje uit of langer? Het veenkoloniale gebied en het Westerwoldse landschap biedt veel van mogelijkheden tot recreatie.

De plaats Stadskanaal is de grootste plaats in de gemeente en heeft een centrumfunctie in de hele regio. Het heeft een compact en gezellig winkelcentrum met een theater en een bioscoop.

Westerwolde

Juist meer zin in rust en ontspanning? Maak een wandeling of een fietstocht door het mooie landschap van Westerwolde. Westerwolde kenmerkt zich door het lichtglooiende zandlandschap vol met bossen, riviertjes, beekjes en weilanden. Met als middelpunt Smeerling, dat tegenwoordig een beschermd dorpsgezicht is.

Veenkoloniën

Het veenkoloniale landschap kenmerkt zich door de lange lintdorpen langs 'Het Stadskanaal'. Varen door het Stadskanaal is een aparte belevenis. U vindt er genoeg plekken om aan te leggen. Langs het Stadskanaal zijn kenmerken uit de veenkoloniale tijd terug te vinden zoals de sluizen, die verlaten worden genoemd. Musselkanaal heeft een prachtige passantenhaven Het spoordok met een naastgelegen camperplek.