Standplaatsvergunning warenmarkt

Een standplaatsvergunning warenmarkt geeft toestemming tot het innemen van een standplaats op een markt. U vraagt alleen een vergunning aan voor een vaste standplaats. Een dagplaats regelt u ter plekke met de marktmeester. De gemeente Stadskanaal heeft een warenmarkt in Musselkanaal op vrijdagmiddagen en in Stadskanaal op de zaterdagen.

De gemeente let bij het verstrekken van de vergunning op het soort product dat de standhouder wil verkopen. De marktcommissie ziet erop toe dat er op de markten en evenwichtige verdeling van branches is. In het toewijzen van een standplaats laat de gemeente zich adviseren door de marktcommissies. Worden er al te veel soortgelijke producten op de weekmarkt verkocht? Dan krijgt de standhouder geen vergunning, maar wordt hij op een wachtlijst geplaatst. Eventueel kan hij later een vergunning krijgen. Dit geldt tevens als er onvoldoende ruimte op de markt is.

Indeling markt Stadskanaal

De indeling van de weekmarkt in Stadskanaal:

Aanvragen

U kunt op verschillende manieren een standplaatsvergunning voor de warenmarkt aanvragen. 

  • Vul hier het online formulier in, of klik op bovenstaande roze knop
  • Download het Aanvraagformulier standplaatsvergunning warenmarkt (PDF). Stuur het ingevulde formulier samen met de gevraagde bijlagen naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.
  • U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een standplaatsvergunning voor de warenmarkt aan te vragen. Maak van tevoren wel een afspraak door te bellen naar (0599) 631 631. Het is handig als u het aanvraagformulier standplaatsvergunning warenmarkt (PDF) en de gevraagde bijlagen alvast meeneemt. 


     

Voorwaarden

Aan het aanvragen van een standplaatsvergunning warenmarkt zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • De aanvrager staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  • De aanvrager is geregistreerd is bij de CVAH of HBD

Kosten

Voor een plaats op de warenmarkt betaalt u marktgelden en legeskosten van € 50,00 . In 2023 gelden de volgende tarieven:

  • Stadskanaal: € 0,79 per vierkante meter per dag of gedeelte daarvan.
  • Musselkanaal: € 2,53 per meter per strekkende meter per dag of gedeelte daarvan.

Contact

Heeft u vragen, dan kunt u op werkdagen bellen via (0599) 631 631. Of lees hier hoe u op andere manieren contact op kunt nemen met de gemeente.