Speelautomatenvergunning

Als u speelautomaten plaatst in bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar of kantine moet u daarvoor een aanwezigheidsvergunning aanvragen. U mag maximaal twee speelautomaten plaatsen.

Een vergunning kan alleen worden verleend, als de automaten worden geplaatst in een inrichting waarvan de ondernemer in het bezit is van een horecavergunning, en is ingeschreven bij het Bedrijfschap Horeca.

U ontvangt binnen acht weken schriftelijk bericht van ons over het goedkeuren of afwijzen van uw vergunningaanvraag. Deze termijn kan verlengd worden met nog eens acht weken. De vergunning wordt tot wederopzegging verleend.

Aanvragen

U kunt op verschillende manieren een standplaatsvergunning voor de warenmarkt aanvragen. 

  • Vul hier het online formulier in, of klik op bovenstaande roze knop
  • Download het aanvraagformulier aanwezigheidsvergunning speelautomaten (PDF). Stuur het ingevulde formulier samen met de gevraagde bijlagen naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.
  • U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een aanwezigheidsvergunning speelautomaten aan te vragen, bel ons voor een afspraak via (0599) 631 631. Het is handig als u het aanvraagformulier aanwezigheidsvergunning speelautomaten (PDF) alvast invult en meeneemt.

Kosten

Een aanwezigheidsvergunning speelautomaten kost in 2023:

  • 1 automaat: € 236,00
  • 2 automaten: € 378,00

Meer weten

Heeft u nog vragen dan kunt u op werkdagen ons Klant Contact Centrum bellen via (0599) 631 631.