Kansspelvergunning

Zoals tombola, rad van fortuin, loterij

Organiseert u als ondernemer een kansspel die voor het publiek toegankelijk is? Dan heeft u een vergunning nodig. Deze vergunning vraagt u bij ons aan. Voorbeelden van kansspelen zijn tombola, rad van fortuin en een loterij.

U ontvangt binnen acht weken schriftelijk bericht van ons over het goedkeuren of afwijzen van uw vergunningaanvraag. Deze termijn kan verlengd worden met nog eens acht weken. Na het kansspel moet u ‘rekening en verantwoording' afleggen bij de gemeente. Dat betekent dat u moet aangeven hoeveel geld is uitgegeven en hoeveel geld is geïnd.

Bingo

Voor het organiseren van bingo (klein kansspel) is geen vergunning nodig. Wel moet u dit veertien dagen voor de bijeenkomst bij ons melden via het Meldingsformulier Bingo (PDF).

Groot kansspel

Vergunning voor grotere kansspelen moeten aangevraag worden bij het ministerie van Financiën.

Aanvragen

Download het formulier Aanvraag vergunning voor het organiseren van een kansspel(PDF). Stuur het ingevulde formulier minimaal acht weken voor de bijeenkomst naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een vergunning aan te vragen, bel ons voor een afspraak via (0599) 631 631.
Het is handig dat u het formulier Aanvraag vergunning voor het organiseren van een kansspel (PDF) alvast ingevuld meeneemt.

Via internet aanvragen niet mogelijk

Kosten

Voor het aanvragen van een vergunning voor een kansspel betaalt u € 25,00 (2023).

Meer weten?

Heeft u nog vragen dan kunt u op werkdagen ons Klant Contact Centrum bellen via (0599) 631 631.