Bouwen en vestigen op bedrijventerreinen

Bent u op zoek naar huisvesting voor uw bedrijf in de gemeente Stadskanaal? Heeft u verhuisplannen of wilt u een nieuwe onderneming starten? De gemeente Stadskanaal heeft verschillende mogelijkheden. Zo heeft de gemeente Stadskanaal binnen haar gemeentegrenzen een achttal bedrijventerreinen. Deze zijn uiteenlopend in omvang en sector. Op deze manier is er voor iedere onderneming de kans om een geschikte locatie te verwerven binnen de gemeente Stadskanaal.

Bezoek de Locatiemonitor Bedrijventerreinen Stadskanaal. Hier ziet u de ligging van de terreinen. U kunt in- en uitzoomen op deze kaart en eenvoudig bekijken welke panden te huur of te koop zijn. Daarnaast zijn de uitgeefbare kavels ook zichtbaar. De beschikbare panden zijn aangegeven met de rode symbolen, de beschikbare kavels zijn blauw gemarkeerd en de rood gemarkeerde vlakken zijn de kavels waar een optie tot koop op is bedongen. U kunt eenvoudig informatie inwinnen over het desbetreffende bedrijventerrein door in de header op het bedrijventerrein te klikken.

Ondanks dat er slechts enkele locaties worden aangeboden door de gemeente Stadskanaal, wil de gemeente haar (toekomstige) ondernemers juist faciliteren met deze site. We hebben heeft getracht zo volledig mogelijk te zijn. Voor eventuele onjuistheden kunnen we niet verantwoordelijk gehouden worden. Per locatie is meer informatie beschikbaar en ook de contactgegevens zijn vermeld.

Voor vragen of advies kunt u contact opnemen met het Team Economische Zaken van de gemeente Stadskanaal. Team Economische Zaken (EZ) is er voor u als (startende) ondernemer en voor bedrijven die in Stadskanaal zijn gevestigd of bedrijven die zich in Stadskanaal willen vestigen.

Bedrijvenpark Stadskanaal

Bedrijvenpark Stadskanaal is gelegen aan de Oostkant van Stadskanaal. Nabij een afrit van de N366 en aan de N374. Bedrijvenpark Stadskanaal is het grootste bedrijventerrein binnen de gemeente Stadskanaal. De grootte is maar liefst 157 hectare. Op Bedrijvenpark Stadskanaal zijn verschillende grote ondernemingen gevestigd. Op dit bedrijventerrein is zowel bedrijfs- als kantoorruimte beschikbaar. Daarnaast zijn er ook een aantal kavels beschikbaar met een prijs vanaf €25,- per m2. De bestemmingen van dit bedrijventerrein zijn: perifere detailhandel, wonen en werken, overige bedrijven en industrie.
Deze kavels worden aangeboden door een externe partij en zijn dus geen eigendom van de gemeente Stadskanaal. De gemeente heeft een faciliterende rol bij de verkoop van de kavels.

Bedrijvenpark Stadskanaal PDV

Het bedrijvenpark is centraal gelegen in Stadskanaal, nabij het centrum. Ondanks de centrale ligging loopt de N374 bij het bedrijventerrein langs. Hierdoor is het bedrijventerrein goed bereikbaar voor zowel winkelend publiek als voor transport. De bestemmingen van dit bedrijvenpark zijn: perifere detailhandel en overige bedrijven.

Beumeesweg (Alteveer)

Het bedrijventerrein is gelegen in het dorp Alteveer, gelegen tussen Stadskanaal, Veendam en Winschoten. Deze locatie is gelegen aan de N366 en de N365. Door deze ligging is dit bedrijventerrein goed bereikbaar. Helaas zijn hier op het moment geen panden en/of kavels beschikbaar.

Dideldom en Mercurius Business Park

Deze twee aaneengesloten bedrijventerreinen zijn gelegen aan de Zuidoost kant van het dorp Stadskanaal. Direct gelegen aan de grens met de provincie Drenthe en langs de N374. Op deze bedrijventerrein zijn zowel panden als kavels beschikbaar. Ook is er grond op aanvraag beschikbaar, het gaat in dit geval om meerdere hectares. Wilt u hier meer informatie over hebben? Neem dan contact met ons op, we vertellen u er graag over de mogelijkheden.

Gasselterstraat

Dit bedrijventerrein is gelegen aan de Westkant van Stadskanaal. Direct gelegen aan de provincie grens met Drenthe en aan de N378, waardoor dit bedrijventerrein goed bereikbaar is. De bestemming van dit bedrijven terrein is lichte industrie. Eventueel zijn andere bestemmingen mogelijk in overleg. Hierover kunt u contact met ons opnemen, wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Nijverheidslaan (Musselkanaal)

Het bedrijventerrein is gelegen in Musselkanaal, een dorp aan de oostkant van de gemeente Stadskanaal. Binnen een straal van 500 meter bevindt zich de N366, hierdoor is onder andere Duitsland goed en makkelijk te bereiken vanaf deze locatie. Ook is het bedrijventerrein aan het water gelegen.

Open Einde (Musselkanaal)

Het bedrijventerrein is gelegen in Musselkanaal, een dorp aan de oostkant van de gemeente Stadskanaal. Binnen een straal van 500 meter bevindt zich de N366, hierdoor is onder andere Duitsland goed en makkelijk te bereiken vanaf deze locatie. Ook is het bedrijventerrein aan het water gelegen.

Ter Wuppingerweg (Onstwedde)

Het bedrijventerrein is gelegen aan de Zuidoost zijde van Onstwedde. de bedrijven die op dit bedrijventerrein gevestigd zijn, richten zich vooral op het agrarische sector. Deze locatie is direct gelegen aan de N365 en de N974. Hierdoor is dit bedrijventerrein goed bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen over de bedrijventerrein en aanverwante zaken? Neem dan contact op met Team Economische Zaken.