Oekraïne

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari 2022 worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de gemeente Stadskanaal. Dit zijn er maximaal 272. Dat aantal is afgesproken met de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. We hebben vier locaties waar ze kunnen verblijven. Ook is er een aantal vluchtelingen dat in gastgezinnen verblijft. 

Navolaan

In een voormalig kantoorpand aan de Navolaan in Stadskanaal zijn kantoorruimtes omgebouwd tot kamers waar de vluchtelingen kunnen verblijven. In het pand zijn extra wc’s, douches, wasmachines en drogers geplaatst. Er worden op deze opvanglocatie alleen vrouwen en kinderen uit Oekraïne opgevangen.

Sportparklaan 

Op een grasveld aan de Sportparklaan in Stadskanaal staan woonunits die tot het voorjaar van 2025 bewoond worden door vluchtelingen uit Oekraïne. In elke unit kunnen 3 tot 5 bewoners terecht. Naast woonunits zijn er ook units met algemene voorzieningen. De locatie aan de Sportparklaan vervangt een eerdere locatie aan de Kathodeweg. De woonunits aan de Kathodeweg bleken niet geschikt voor langere bewoning.

Kapschuur en Sikkenberg

Ook op camping De Kapschuur in Stadskanaal en vakantiepark De Sikkenberg in Onstwedde worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

Vragen en meer informatie

Meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland kunt u vinden op www.refugeehelp.nl. Staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons tijdens kantoortijden bellen op het algemene nummer van de gemeente (0599 - 631 631). U kunt uw vragen ook per mail stellen via oekraine@stadskanaal.nl.