Oekraïne

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de gemeente Stadskanaal. Deze vluchtelingen worden niet opgevangen in de reguliere opvanglocatie van het COA. Er zijn vier locaties waar Oekraïense vluchtelingen kunnen verblijven. Daarnaast verblijven er nog vluchtelingen in gastgezinnen.

Navolaan

In een voormalig kantoorpand aan de Navolaan in Stadskanaal zijn kantoorruimtes omgebouwd tot opvangplaatsen. In het pand zijn extra wc’s en douches geplaatst. Ook zijn er wasmachines en drogers geplaatst. Het pand biedt ruimte aan 100 vluchtelingen en is in gebruik sinds juni 2022. Er worden op deze opvanglocatie alleen vrouwen en kinderen uit Oekraïne opgevangen.

 

Kathodeweg

Op een voormalig braakliggend terrein aan de Kathodeweg in Stadskanaal zijn woonunits geplaatst. Deze opvanglocatie is sinds juli 2022 in gebruik. De locatie biedt voor ruim 100 vluchtelingen uit Oekraïne onderdak.

 

Kapschuur & Sikkenberg

Ook op camping De Kapschuur in Stadskanaal en vakantiepark De Sikkenberg in Onstwedde worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

 

Vragen en meer informatie

Meer informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland kunt u vinden op www.refugeehelp.nl   Staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons tijdens kantoortijden bellen op het algemene nummer van de gemeente (0599 - 631 631). U kunt uw vragen ook per mail stellen via oekraine@stadskanaal.nl.