Trouwambtenaar Gonda Gelling

"Wat is het mooi om keer op keer te ontdekken hoe geweldig de liefde is en het verschil kan maken in het leven van mensen."

 

Mijn naam is Gonda Gelling en ik ben geboren en getogen in Stadskanaal. Al vele heerlijke jaren mag ik trouwambtenaar zijn. Wat vind ik het mooi om naar alle verhalen te luisteren. Wat is het mooi om keer op keer te ontdekken hoe geweldig de liefde is. Hoe liefde het verschil kan maken in het leven van mensen. Hoe liefde het verschil heeft gemaakt in mijn leven wil ik graag met jullie delen. Het is een waargebeurd verhaal - en geloof me - zoiets verzin je niet.

Lang, lang geleden heb ik mijn echtgenoot op een bazaar per ongeluk een kogeltje in het hoofd geschoten. Hij was medewerker in de schiettent en ik probeerde een voltreffer te schieten. Maar de vlinders waren mij de baas. Een samenloop van omstandigheden zou je kunnen zeggen. Mijn echtgenoot, gehurkt in de hoek, was bezig. De buks lag, weliswaar schuin, nog op tafel. Mijn wijsvinger heeft onverwachts de trekker overgehaald. En wat dacht je. Een absolute voltreffer! Het kogeltje belandde in de schedel van mijn echtgenoot. De vlinders waren schuldig aan een hersenschudding, drie maanden hoofdpijn, verkering, verloving en een gelukkig huwelijk. Amor zelf had geschoten. Met zekerheid kunnen we nog steeds zeggen: de liefde is een schot in de roos.

Als trouwambtenaar ben ik benieuwd naar het liefdesverhaal van jullie. Wat is het dan heerlijk om je eigen liefdesverhaal op een spontane, enthousiaste manier terug te horen tijdens de mooiste dag van je leven. Vanzelfsprekend hou ik rekening met jullie wensen. Persoonlijk, warm, vrolijk, spontaan zijn voor mij termen waar ik heel blij van word. En mijn passie voor het schrijven kan ik door jullie liefde volop uitoefenen. Mochten jullie de ceremonie of een deel ervan in het Grunnegs wensen dan is dat voor mij als Knoalster geen probleem.

Ik wens jullie heel veel plezier bij alle voorbereidingen. Geniet van al het geluk, want het grootste geluk dat een mens kan treffen is de liefde.

 

Gonda Gelling