Woonwagenstandplaats

Wilt u in aanmerking komen voor een woonwagenstandplaats? Of bent u op zoek naar een andere woonwagenstandplaats? Dan is het nodig dat u zich inschrijft in het register van standplaatszoekenden van onze gemeente. Als er geen standplaatsen beschikbaar zijn komt u op een wachtlijst.

 

Wachttijd

Als u zich heeft aangemeld dan komt u op een wachtlijst. Komt er een woonwagenstandplaats vrij, dan houden we rekening met een aantal dingen:

  • Komt u uit de woonwagencultuur?
  • Komt u uit deze regio?
  • Hoe lang staat u al op de wachtlijst?

U moet ieder jaar de inschrijving verlengen. Op basis hiervan vernieuwen we elk jaar de wachtlijst. Voor sommige situaties kunt u voorrang op de wachtlijst krijgen.

 

Inschrijfformulier

U kunt het inschrijfformulier aanvragen door een mail te sturen naar gemeente@stadskanaal.nl. U kunt het formulier ook afhalen bij ons Klant contact centrum.  U kunt het ingevulde inschrijfformulier in de bijgevoegde retourenvelop naar ons opsturen. U hoeft hier geen postzegel voor te gebruiken.

 

Voorwaarden voor inschrijven

U kunt zich inschrijven als u minimaal 18 jaar oud bent en beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel. U kunt zich éénmaal inschrijven. De inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van uw gegevens.

 

Inschrijfkosten

De inschrijving voor een woonwagenstandplaats is gratis. Wel moet u uw inschrijving ieder jaar verlengen.