Regenton

U kunt als inwoner van de gemeente Stadskanaal voor € 21,00 (2024) een door de gemeente gesubsidieerde regenton aanschaffen. De gemeente wil hiermee het bewuster en zuiniger omgaan met (leiding)water stimuleren.

De regenton heeft een inhoud van 200 liter, een doorsnede van 60 centimeter en is 100 centimeter hoog. Vrijwel iedere woning met een regenpijp langs de gevel is geschikt voor het plaatsen van een regenton.

Zuinig met leidingwater

Jaarlijks valt er gemiddeld 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit water rechtstreeks in het riool. Met een regenton kunt u dit water opvangen en gebruiken. Bijvoorbeeld om uw bloemen en planten water te geven of om uw auto te wassen. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om zuinig om te gaan met water.

Werkwijze

U kunt tijdens de openingstijden van het gemeentehuis langskomen voor een regenton. De kosten betaalt u bij de publieksbalie. Na betaling van de regenton krijgt u een ontvangstbewijs, waarmee u bij het afvalbrengstation (Industriestraat 32 in Stadskanaal) de regenton kunt afhalen.

De regenton is inclusief deksel en aftapkraantje.