Melding overlast in uw buurt

Ervaart u overlast van uw buren? Misschien is het voor u niet duidelijk welke stappen u kunt ondernemen. Op deze pagina leest u meer over wat u zelf kunt doen. Woont u in een huurwoning? Dan kunt u bij uw verhuurder terecht. Woont u in een koopwoning? Dan kunt u bij de gemeente terecht. Burenoverlast is een privé geschil maar de gemeente kan u wel adviseren over de stappen die u kunt zetten. Naast de gemeente, de verhuurder of woningcorporatie zijn er nog meer instanties waar u terecht kunt voor hulp.

Hulp bij bemiddeling

Wilt u in gesprek gaan met uw buren maar vindt u dit lastig? Welstad biedt gratis buurtbemiddeling aan en kan u helpen en adviseren. Welstad is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0599) 635 999. U kunt ook een e-mail sturen naar info@welstad.nl.

Juridisch advies

Kijk op overlastadvies.nl. Zij geven gratis juridisch advies, afgestemd op uw situatie. Ook kunt u bellen met het Juridisch Loket: 0900-8020.

Acute overlast / drugsoverlast

Overlast van drugs of drugsverslaafden meldt u bij de politie via 0900-8844. De politie werkt samen met de gemeente om deze overlast aan te pakken. U kunt hierbij denken aan:
•    diefstal
•    vervuiling
•    verstoring van de openbare orde
•    handel in drugs
•    een onveilig gevoel als omwonende

De gemeente

Heeft u van alles geprobeerd en wilt u advies van de gemeente dan kunt u mailen naar gemeente@stadskanaal.nl.