Melding overlast in uw buurt

Ervaart u overlast van uw buren? Misschien is het voor u niet duidelijk welke stappen u kunt ondernemen. Op deze pagina leest u meer over wat u zelf kunt doen. Woont u in een huurwoning? Dan kunt u bij uw verhuurder terecht. Woont u in een koopwoning? Dan kunt u bij de gemeente terecht. Burenoverlast is een privé geschil maar de gemeente kan u wel adviseren over de stappen die u kunt zetten. Naast de gemeente, de verhuurder of woningcorporatie zijn er nog meer instanties waar u terecht kunt voor hulp.

Hulp bij bemiddeling

Wilt u in gesprek gaan met uw buren maar vindt u dit lastig? Welstad biedt gratis buurtbemiddeling aan en kan u helpen en adviseren. Welstad is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0599) 635 999. U kunt ook een e-mail sturen naar info@welstad.nl.

Burenoverlast in Corona tijd

Bureau Woontalent heeft een website opgezet die mensen ondersteunt bij burenoverlast in deze corona periode. Zij bieden gratis tips en advies via hun website. Ook is er een gratis telefonisch spreekuur elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur, telefoonnummer 06 4856 0733.

Juridisch advies

Kijk op overlastadvies.nl. Zij geven gratis juridisch advies, afgestemd op uw situatie. Ook kunt u bellen met het Juridisch Loket: 0900-8020.

Acute overlast / drugsoverlast

Overlast van drugs of drugsverslaafden meldt u bij de politie via 0900-8844. De politie werkt samen met de gemeente om deze overlast aan te pakken. U kunt hierbij denken aan:
•    diefstal
•    vervuiling
•    verstoring van de openbare orde
•    handel in drugs
•    een onveilig gevoel als omwonende

De gemeente

Heeft u van alles geprobeerd en wilt u advies van de gemeente dan kunt u mailen naar gemeente@stadskanaal.nl.