Groenstroken

Normaal gesproken nemen wij per kalenderjaar in de periode van 1 januari tot en met 30 juni aanvragen voor de verkoop van groenstroken in behandeling. Voor de energietransitie (de overgang van het gebruik van fossiele energie naar energie uit hernieuwbare bronnen) is het nodig om het elektriciteitsnetwerk op verschillende niveaus te verzwaren. Enexis is daar op dit moment mee bezig. Zo worden er onder andere nieuwe transformatorstations geplaatst. Naast deze verzwaring zijn er in het kader van de energietransitie nog meer aandachtspunten die een beroep doen op de openbare ruimte. 

Tijdelijk geen aanvragen in behandeling

Daarom nemen we op dit moment tijdelijk geen aanvragen voor de verkoop van groenstroken in behandeling. Dit doen we om te voorkomen dat we nu gedeelten openbare ruimte gaan verkopen die achteraf bekeken beter niet verkocht hadden kunnen worden. Eind 2024 wordt deze tijdelijke stop geƫvalueerd en wordt besloten of en hoe we weer verder gaan.

Lees hier meer over het besluit om de aanvragen voor de verkoop van groenstroken tijdelijk niet in behandeling te nemen.