Gemeente Stadskanaal: Verkeersbesluit tot het instellen van een parkeerverbod op de Luxemburglaan te Stadskanaal
Gemeente Stadskanaal: Verkeersbesluit tot het instellen van een parkeerverbod op de Luxemburglaan te Stadskanaal
- 1.
Dit besluit treedt in werking op de dag na publicatie.
Situatietekening “parkeerverbod Luxemburglaan Stadskanaal”
Bewoners van de Luxemburglaan, werknemers van de aanliggende school en werknemers van de bibliotheek hebben meerdere malen aangegeven dat de geparkeerde auto’s op de Luxemburglaan tot problemen leiden. Sinds het aanbrengen van een knip in de straat, waardoor doorgaand autoverkeer niet meer mogelijk is, zorgen geparkeerde auto’s in de straat voor problemen omtrent de veiligheid. De geparkeerde auto’s ontnemen het zicht aan in- en uitrijdend verkeer van de naastgelegen parkeerkelder. Hierdoor ontstaat het risico dat een uitrijdende en inrijdende auto op elkaar afrijden vanaf de inrijhelling. Bovendien kan een uitrijdend voertuig fietsverkeer van links onvoldoende overzien. Aanvullend komt het veelvuldig voor dat de vuilniswagen de stortcontainer aan de rechterzijde van de straat niet kan aandoen. Zodoende is er in het kader van verkeersveiligheid en de vrije doorgang van verkeer gekozen om het parkeren op straat in dit gedeelte van de Luxemburglaan te verbieden door middel van een parkeerverbod. Hiermee hebben automobilisten voldoende overzicht over het verkeer en neemt de verkeersveiligheid toe in de straat.
De straat Luxemburglaan is in eigendom en beheer van de gemeente Stadskanaal.
Overleg met de politie heeft plaatsgevonden waarbij de korpschef van de politie heeft aangegeven zich te kunnen verenigen met het voorgenomen besluit.
Aan het verkeersbesluit kunnen de volgende verkeersbelangen ten grondslag liggen (artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994):
1a en 1b. het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers
Geparkeerde auto's op de Luxemburglaan ontnemen het zicht op het overige verkeer en verhogen het risico op conflictsituaties. Een parkeerverbod beschermt en verhoogt de veiligheid van weggebruikers en passagiers.
1c. het in standhouden van de weg
Dit belang is niet van toepassing.
1d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer
Dit belang is niet van toepassing.
2a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en ook de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer
Geparkeerde auto's geven, in combinatie met de smalle straat, overlast aan uit- en inrijdend verkeer. Met name groot verkeer, zoals de vuilniswagen die de Luxemburglaan aandoet, ervaart hinder van auto's die aan de rechterzijde van de weg geparkeerd staan.
2b. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden
Dit belang is niet van toepassing.
- -
- -
- -
- -
- -
Het bepaalde in het Mandaat-, volmacht- en machtigingenstatuut Stadskanaal 2019, waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in de artikelen 15 en 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 onder meer is gemandateerd aan de manager Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer en de beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, mandaat 34).
Bekendmaking van het verkeersbesluit geschiedt digitaal door publicatie in het Gemeenteblad (https://www.zoek.officielebekendmakingen.nl).
Als u het niet eens bent met dit besluit, belt u ons dan eerst. Wij kunnen het besluit uitleggen en zo nodig een fout herstellen. Bent u het nog steeds niet eens met dit besluit en bent u belanghebbende? Schrijft u dan een brief (bezwaarschrift) aan het college van burgemeester en wethouders, ter attentie van de secretaris van de Commissie Rechtsbescherming, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Op de envelop en brief duidelijk "bezwaarschrift" vermelden.
- de datum waarop u de brief schrijft;
- het kenmerk van ons besluit;
- waarom u het niet eens bent met ons besluit;
U moet het bezwaarschrift hebben ingediend binnen zes weken na de dag van publicatie van dit besluit.