Gemeente Stadskanaal, voornemen verkoop van grond ten behoeve van een C2000-opstelpunt

Publicatiedatum:
vrijdag 4 november 2022
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
overige overheidsinformatieGemeente Stadskanaal, voornemen verkoop van grond ten behoeve van een C2000-opstelpunt

Kenmerk: Z-20-074669

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend het voornemen te hebben tot verkoop van een stuk grond, totaal groot circa 100 m2, aan De Staat der Nederlanden/Ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze grond betreft delen van de percelen nu kadastraal bekend:

- gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 14, ter grootte van circa 78 m2;

- gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 2532, ter grootte van circa 22 m2.

 

Het betreft grond, gelegen nabij en ten noorden van Hibiscusstraat 1, 9581VD Musselkanaal.

 

De grond mag door De Staat der Nederlanden/Ministerie van Justitie en Veiligheid uitsluitend gebruikt worden voor een specifiek, beperkt doel: het realiseren van een zogenaamd C2000-opstelpunt/-antennemast, ten behoeve van het C2000-netwerk. Het C2000-netwerk is een gesloten netwerk voor mobiele communicatie voor Nederlandse hulp- en veiligheidsdiensten. De realisatie van deze mast is ter verbetering van de dekking van het C2000-netwerk. Dit is een publiek belang.

 

Vanwege het specifiek en beperkt toegestane gebruik van de grond en het feit dat De Staat der Nederlanden de enige eigenaar is van het C2000-netwerk meent de gemeente dat De Staat der Nederlanden/Ministerie van Justitie en Veiligheid slechts de enige serieuze gegadigde is voor aankoop van het genoemde stuk grond. Daarom ziet de gemeente af van het bieden van gelegenheid aan eventuele andere geïnteresseerden om mee te dingen naar deze grond.