Presentatie woningbouwplannen LTS-park Musselkanaal

24 april

De gemeente Stadskanaal presenteerde dinsdagavond 23 april de woningbouwplannen voor het LTS-park in Musselkanaal. Tijdens de informatieavond namen ongeveer 90 direct omwonenden en andere geïnteresseerden kennis van de plannen van de gemeente. Zij konden ook zelf hun aanvullingen, bedenkingen en ideeën aangeven. De gemeente neemt die mee in de verdere uitwerking van de plannen

Schetsvoorstel LTS-park Musselkanaal

Dorpsbelangen Musselkanaal is nauw betrokken geweest bij de eerste schetsen van de inrichting van het LTS-park. Het plan is om daar dertien woningen te bouwen. Het gaat dan om negen levensloopbestendige woningen, een vrijstaande woningen en drie starterswoningen. Landschapsarchitect Frans Beune: “We hebben in het plan gekozen voor woningen aan de parkranden, met de voorkant naar het park. Dat is minder anoniem en geeft wat meer sociale binding. Ook willen we een verblijfs- of ontmoetingsplek voor zowel jeugd als ouderen realiseren. Dus met speelattributen maar ook met bloemperkjes en zitbanken.” 

Na de eerste presentatie gingen inwoners met elkaar en met de gemeente in gesprek. Alle opmerkingen en ideeën werden verzameld. Beune: “Voor de ontsluiting van die woningen kozen we voor een soort laantje. Dat leidde tot discussies. Men heeft dan vragen over het autoverkeer en dus ook de veiligheid en dat is begrijpelijk. Ook de (groen)kwaliteit van het park was onderwerp van gesprek. Over al deze punten gaan we nadenken.” 

De gemeente Stadskanaal gaat met alle ideeën en aanvullingen aan de slag en later worden de vernieuwde plannen opnieuw aan de direct omwonenden gepresenteerd.