Kijkdag bij Zwembad de Horsten in Musselkanaal

24 april

Afgelopen zaterdag (20 april) waren wethouders Hofstra en Borgesius aanwezig bij de kijkdag van Zwembad de Horsten in Musselkanaal. Sinds 2022 is Stichting Dorpsbedrijf Zwembad De Horsten echt eigenaar van het zwembad, maar zij beheren het zwembad al sinds 2018. Wethouder Borgesius: “In de afgelopen jaren is er, met hulp van vrijwilligers, enorm veel werk verzet om het zwembad op te knappen. Zo is er geïnvesteerd in het verduurzamen van het zwembad, het terrein is aangepakt, er zijn beachvolleybalvelden gemaakt, er is een overkapping aangelegd en de kiosk is verplaatst.”

Fotografie: Metha Eikens

Beide wethouders onthulden afgelopen zaterdag twee luchtfoto’s. Eén uit 2018 en een uit 2024. Daarop is het resultaat van al dat werk goed te zien. Wethouder Hofstra: “Het is fantastisch om te zien hoeveel werk hier is verzet. De Horsten is meer dan alleen een zwembad, het is een plek waar inwoners van Musselkanaal en omstreken elkaar kunnen ontmoeten. Jong en oud, er is voor iedereen iets te doen.” 

De aanwezigen kregen een rondleiding en er is alvast vooruit gekeken naar welke plannen de stichting heeft om het zwembad verder te ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Vanaf aanstaande zaterdag is iedereen weer van harte welkom om te komen zwemmen. Het zwemseizoen loopt tot begin september.