Pagina afdrukken

Hieronder bevindt zich een afdrukvoorbeeld van de door u gekozen pagina.

Paspoort

U kunt https://afspraken.stadskanaal.nl  voor het aanvragen van een paspoort. Langskomen tijdens de /Overig/Contact-en-openingstijden kan ook.

Het paspoort ligt na vijf werkdagen voor u klaar op het gemeentehuis. U kunt een spoedaanvraag doen. U moet het paspoort dan voor 15.00 uur aanvragen op het gemeentehuis. U kunt in principe het paspoort dan de volgende dag vanaf 9.00 uur ophalen. Bij vermissing van het document is een spoedprocedure niet altijd mogelijk.

Jonger dan 18 jaar?

Zorg dan voor /Mlib/website/Documents/Regelen_en_aanvragen/Stadskanaal/Burgerzaken/Toestemming afgifte van een reisdocument aan een minderjarige.pdf/Mlib/website/Documents/Regelen_en_aanvragen/Stadskanaal/Burgerzaken/Toestemmingsformulier afgifte reisdoc aan een minderjarige.pdf van beide ouders of van degene die het ouderlijk gezag heeft en neem (een kopie van) hun legitimatiebewijs mee.

Kinderen moeten zelf aanwezig zijn bij het aanvragen van het paspoort. Kinderen vanaf 4 jaar moeten ook aanwezig zijn  bij het ophalen  van het paspoort. 

Een paspoort is tien jaar geldig voor volwassenen. Het paspoort is vijf jaar geldig voor minderjarigen. Paspoorten bevatten een chip waarin ook uw vingerafdrukken zijn opgenomen. Deze vingerafdruk nemen wij bij het aanvragen van het paspoort op. Iedereen vanaf 14 jaar en ouder is verplicht zich te kunnen legitimeren (Identificatieplicht in de zorg  - bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek - geldt voor iedereen. Ook kinderen onder de 14 jaar moeten een identiteitsbewijs bij zich hebben). Gaat u alleen binnen Europa reizen, dan volstaat een /Regelen-en-aanvragen/Burgerzaken/Nederlandseidentiteitskaart misschien.

Een paspoort kost € 65,00 (2018) voor personen vanaf 18 jaar. Voor personen jonger dan 18 jaar kost het paspoort € 52,00 (2018). Voor een spoedprocedure betaalt u € 47,50 (2018) extra. 

Om uw aanvraag in behandeling te nemen dient u vooraf te betalen.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een paspoort? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.

Van dit type pagina kan nog niet een afdrukvoorbeeld worden gegenereerdVan dit type pagina kan nog niet een afdrukvoorbeeld worden gegenereerd
Gemeente Stadskanaal - Raadhuisplein 1 - 9501 SZ Stadskanaal - Postbus 140 - 9500 AC Stadskanaal