Pagina afdrukken

Hieronder bevindt zich een afdrukvoorbeeld van de door u gekozen pagina.

Toerisme en recreatie

De gemeente Stadskanaal, in het zuidoosten van de provincie Groningen, biedt veel gelegenheid tot recreatie.

De plaats Stadskanaal is de grootste plaats in de gemeente, en heeft een centrumfunctie in de hele regio. U kunt hier lekker winkelen, of bijvoorbeeld het theater of de bioscoop bezoeken.

Juist meer zin in rust en ontspanning? Ga wandelen of fietsen door het mooie landschap van Westerwolde. Of laat u inspireren door de karakteristieke Veenkoloniƫn.

De gemeente Stadskanaal heeft een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals de oude /Over-de-gemeente/Vrije-tijd-en-toerisme/Bezienswaardigheden/De-Juffertoren , /Over-de-gemeente/Vrije-tijd-en-toerisme/Bezienswaardigheden/Museumspoorlijn-STAR  en het /Over-de-gemeente/Vrije-tijd-en-toerisme/Bezienswaardigheden/Streekhistorisch-Centrum-en-watertoren . Ook op cultureel gebied genoeg te zien dus!

Zin gekregen in een vakantie in Stadskanaal? In Stadskanaal zit een bungalowpark en in Musselkanaal is er camperplaats en passantenhaven /Over-de-gemeente/Toerisme-en-recreatie/Camperplaats-en-haven-Spoordok .  Verder is er in de hele gemeente een aantal leuke campings. Vanuit de gemeente bent u binnen een uur in de stad Groningen, binnen drie kwartier in Assen en binnen een half uur in Emmen.

Gemeente Stadskanaal - Raadhuisplein 1 - 9501 SZ Stadskanaal - Postbus 140 - 9500 AC Stadskanaal