Expositie Tineke Kuipers - geannuleerd

3 april 2020
08.00 - 12.00 uur
Gemeentehuis

Tineke Kuipers exposeert van 3 april tot en met 7 mei in het gemeentehuis.

Even voorstellen

Mijn naam is Tineke Kuipers en ik woon in Neurhede, een klein plaatsje vlak over de grens bij Bourtange. Ik ben bijna 10 jaar geleden begonnen met acrylschilderen.  Eerst heb ik een paar workshops gevolgd en toen ik er steeds meer plezier in kreeg ben ik op zoek gegaan naar cursussen. Uiteindelijk ben ik bij Gerda Onnes in  Kantens in de leer gegaan. Ik heb hier 4 jaar lessen gevolgd tot ik een pup kreeg en niet zo lang meer van huis kon zijn. Ik ben thuis verder gaan schilderen. Om nieuwe technieken te leren kijk ik op internet of bestel boeken.

Wat betekent het maken van kunst, het creatief zijn voor jou?

Het maken van kunst is voor mij een doel in mijn leven geworden. Ik voel me er goed bij. Als ik schilder, vergeet ik de tijd en moet ik een wekker zetten om bijvoorbeeld op tijd eten te maken. Het proces wat je doormaakt tijdens het schilderen is steeds anders. Alle emoties komen voorbij, blij, chagrijnig, verrast, boos enz. Het is het enige waarbij ik heel geduldig en precies ben. Ik wil steeds beter worden en mijn eigen stijl ontwikkelen.
 

Welke kunstenaars inspireren jou?

De kunstenaars die mij inspireren zijn o.a.Roos Schuring, Mitzy Renooy, Andrew Tischler. Met name de losse streken van Roos en het kleurgebruik van Mitzy fascineren mij.

 

Welk kunstwerk betekent het meest voor jou en waarom?

Mijn schilderij van Yfke, onze Golden Retriever, betekent veel voor mij in mijn schilderscarrière. Dit was voor mij de omslag van acryl naar olieverf. Eindelijk kon ik meer nuances aanbrengen, overgangen en diepte. Dit is mij nooit gelukt met acrylverf. Vanaf dit moment, in 2018, heb ik alleen nog olieverfschilderijen gemaakt.

 

Omschrijf jouw manier van creëren? Wat voor kunstenaar ben? Heb je je ergens in gespecialiseerd? Ben je een fulltime kunstenaar?
 

Ik schilder vrijwel dagelijks en kan soms weken met 1 schilderij bezig zijn. Ik switch steeds tussen los werken en exact werken. Eigenlijk ben ik op zoek naar de middenweg. Het meeste werk ik in opdracht. Dit zijn vaak dieren, maar ook een enkele keer een portret, bloemen of landschap. Bij opdrachten werk ik exacter dan bij eigen werk, de opdrachtgever moet zijn of haar eigen dier goed kunnen herkennen. Ik schilder van foto’s die ik krijg van de opdrachtgever of die ik zelf gemaakt heb. Soms zie ik een foto voorbijkomen van iemand anders, die mij raakt en wil schilderen. Ik vraag dan de eigenaar van de foto of ik hem mag gebruiken voor een schilderij.

Ik merk dat ik gefascineerd raak door natuur in mijn eigen omgeving. De eerste zwaluw, de kerkuilen in onze schuur, de veldbloemen op ons erf en natuurlijk onze eigen dieren.

Ik verkoop mijn werk op markten in de buurt, zoals Montmartre in Sellingen, Stadskanaal en Westerwolde rijgt, het tuin en kunstevenement in de buurt en via facebook en mijn website. Van daaruit ontstaan weer opdrachten. Dit is mijn eerste expositie. Neem gerust een kijkje op mijn website

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

 

 

 

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/wwwstadskanaalnlevenementen/artikel/expositie-tineke-kuipers-geannuleerd-558.html