Presentatie ‘Voorwerpen met een verhaal’

4 december 2022
14.30 - 16.00 uur
Foto Voorwerpen met een verhaal streekhistorisch centrum

Op zondagmiddag 4 december geeft Bert Roossien een presentatie in het kader van de zondagmiddagactiviteiten van het Streekhistorisch Centrum. Deze keer zal hij vertellen over de vele objecten die in het museum worden bewaard.

Het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal bewaart duizenden voorwerpen die op een of andere manier iets vertellen over de plaatselijke geschiedenis. In het depot bevinden zich wandtegels, bekers, kleding, gereedschap, reclamemateriaal, speelgoed, lesmateriaal van plaatselijke scholen en nog veel meer. Al die objecten worden gefotografeerd en gecatalogiseerd. Uit deze grote verzameling hebben we een keuze gemaakt: deels herkenbare voorwerpen van vroeger (scheerkwast, merklap, leesplankje met letters, petroleumstel) deels dingen die we al heel lang niet meer in ons dagelijks bestaan tegenkomen zoals een kwispedoor en pruimtabak.  In veel gevallen zijn het alledaagse objecten van vroeger die nu zeldzaam zijn geworden zoals de kartonnen dozen van modezaken (Zwartsenberg, Oving) waarin de verkochte kleding werd verpakt. 

De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,50 inclusief consumptie. Donateurs betalen € 1,50 op vertoon van hun pas. Voor meer informatie: 0599-612649  of info@streekhistorischcentrum.nl. Reserveren kan ook via www.streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: Een kleine houten leesplank 'aap, noot, mies' met opschrift: Hoogeveen's leesplankje. Dit leesplankje is afkomstig van de Euroschool aan de Gelderselaan in Stadskanaal (Collectie SHC).

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/presentatie-voorwerpen-met-een-verhaal