Ontdek de driewielfiets

11 april 2023
13.00 - 16.00 uur
Sporthal de Spont, Stadskanaal
Driewielfietsdag Stadskanaal

De driewielfietsontdekdag is bedoeld voor ouderen en/of mensen die slecht ter been zijn en daardoor niet meer op een normale fiets kunnen fietsen.

Op 11 april 2023 vindt tussen 13.00 uur en 16.00 uur in Sporthal de Spont een zogeheten driewielfietsontdekdag plaats. Deze dag wordt georganiseerd vanuit het provinciale project Doortrappen Groningen, de Fietsersbond, Stichting Welstad en de gemeente Stadskanaal.

De driewielfietsontdekdag is bedoeld voor ouderen en/of mensen die slecht ter been zijn en daardoor niet meer op een normale fiets kunnen fietsen. Zij krijgen de mogelijkheid om te ontdekken of zij met een driewielfiets weer mobieler kunnen worden. Mensen worden nu vaak naar een scootmobiel verwezen zodra ze niet meer kunnen fietsen, maar dat heeft een negatief effect op mobiliteit en gezondheid.

Driewielfietsen zijn ideale fietsen voor wie niet meer zo goed durft te fietsen. Bij een driewieler hoef je zelf niet het evenwicht te bewaren vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Zo kun je toch nog lekker met de fiets op pad. Ben je benieuwd of een driewielfiets wat voor jou is? Kom dan naar de Driewielfietsontdekdag van Doortrappen Groningen!

Kijk voor meer informatie op de website van Verkeerswijzer Groningen of bel met Stichting Welstad, Arnesto Ovaa, telefoon 06 - 3655 7701.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/ontdek-de-driewielfiets