Expositie AI Parade

25 mei 2023 - 29 juni 2023
13.01 - 19.00 uur
Bibliotheek Stadskanaal
Twee dames aan het hardlopen met een tekening van een smartwatch erbij

Expositie AI Parade brengt kunstmatige intelligentie naar de bibliotheek van Stadskanaal

In de hele maand juni presenteert de bibliotheek van Stadskanaal de spannende expositie AI Parade, een evenement dat gewijd is aan kunstmatige intelligentie en de impact ervan op onze samenleving. De expositie omvat een installatie waarin van alles te leren is over kunstmatige intelligentie en een breed scala aan activiteiten, waaronder workshops, lezingen en debatten, die het publiek de gelegenheid bieden om kennis te maken met dit boeiende en snel evoluerende domein.

De AI Parade is een unieke kans voor inwoners van Stadskanaal en omgeving om de wereld van kunstmatige intelligentie te verkennen en te ontdekken hoe het onze dagelijkse levens beïnvloedt. De expositie, die gedurende de hele maand juni plaatsvindt, belicht verschillende aspecten van AI en biedt zowel informatieve als interactieve ervaringen voor bezoekers van alle leeftijden.

Het programma van de AI Parade omvat diverse hoogtepunten die zeker de interesse zullen wekken van zowel experts als nieuwsgierige beginners. Enkele opmerkelijke evenementen zijn onder andere:

Dinsdag 13 juni om 19:00 uur - AI Parade: AI in Social Media

Tijdens deze lezing worden de invloeden van kunstmatige intelligentie op sociale media besproken. Bezoekers zullen inzicht krijgen in hoe AI wordt gebruikt om trends te voorspellen, content te personaliseren en zelfs desinformatie te detecteren.

Woensdag 14 juni om 14:30 uur - ChatGPT poëzie bedrukken

Deze workshop combineert kunstmatige intelligentie met poëzie. Bezoekers krijgen de kans om de ChatGPT AI te ervaren en hun eigen gedichten te maken, die vervolgens met moderne druktechnieken op unieke wijze worden afgedrukt.

Vrijdag 16 juni om 16:00 uur - Lezing van Jarno Duursma

Jarno Duursma, een toonaangevende expert op het gebied van kunstmatige intelligentie, zal een boeiende lezing geven over de huidige staat en toekomstige ontwikkelingen van AI. Een uitgelezen kans om meer inzicht te krijgen in de impact van AI op onze samenleving.

Woensdag 28 juni om 14:30 uur - Maak kunst met AI

Deze workshop biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf kunstwerken te maken met behulp van AI-tools. Van schilderen tot beeldhouwen, de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos wanneer menselijke verbeelding wordt gecombineerd met de kracht van kunstmatige intelligentie.

Donderdag 29 juni om 19:00 uur - VPRO Tegenlicht meet-up

De AI Parade wordt afgesloten met een inspirerende VPRO Tegenlicht meet-up. Tijdens deze bijeenkomst worden de documentaire en het onderwerp van de uitzending besproken,

Bezoekers kunnen voor meer informatie over de AI Parade en het volledige programma terecht op de website van Biblionet Groningen. Hier kunnen geïnteresseerden gedetailleerde informatie vinden over de verschillende evenementen, aanvangstijden en locaties en aanmelden.

De AI Parade in de bibliotheek van Stadskanaal belooft een boeiende en interactieve ervaring te worden, waarbij kunstmatige intelligentie op een toegankelijke manier wordt gepresenteerd aan het brede publiek. Mis deze unieke gelegenheid niet om meer te weten te komen over AI en de invloed ervan op ons dagelijks leven.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/expositie-ai-parade-kunstmatige-intelligentie-en-de-impact-ervan