Vrijheidsbomen bij alle 7 oorlogsmonumenten

12 april 2019
13.00 uur

Hang uw kaartje in één van de 7 Vrijheidsbomen. Vul de tekst 'Vrijheid is voor mij.... ' aan en hang uw idee over vrijheid in één van de bomen.

Vrijdag 12 april tot maandag 6 mei 2019

  • Navolaan, Stadskanaal
  • Julianapark, Stadskanaal
  • Gen. Maczekplein, Stadskanaal
  • Hardingstraat, Onstwedde
  • Wagenspoor, Mussel
  • A-weg, Musselkanaal
  • Beumeesweg, Alteveer

Klik hier voor meer informatie over de locaties van de vrijheidsbomen.

De vrijheidskaartjes zijn (onder andere) verkrijgbaar bij een aantal scholen, zorgaanbieders, sportverenigingen, buurthuizen en winkeliers in de gemeente Stadskanaal.

Vrijheidsbomen - unieke samenwerking
Bij elk oorlogsmonument in onze gemeente worden ‘Vrijheidsbomen’ geplaatst van 12 april tot 6 mei 2019. Deze bomen zijn gemaakt door leerlingen van het MBO Noorderpoortcollege, praktijkonderwijs, VMBO van het Ubbo Emmius en het Work-out team van de gemeente.
Kinderen van groep 7 en 8 krijgen op 8 april een les over het  begrip 'vrijheid'. Ze krijgen ook een opdracht om de tekst 'Vrijheid is voor mij....' aan te vullen. U kunt ook deze tekst aanvullen en het kaartje met uw tekst in een vrijheidsboom hangen.

Over het educatieve project: Vrijheid is voor mij..
Eén van de projecten die binnen gastgemeente Stadskanaal plaats vindt, is een educatief project. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen krijgen een gastles over de betekenis van vrijheid. Ze gaan daarna aan de slag met het maken van een foto op een plek waar ze zich het meest vrij voelen. Op de foto staat  ‘Vrijheid is voor mij..’. Deze tekst vullen ze aan. Een selectie van deze foto’s en teksten van kinderen uit Stadskanaal zijn zondag 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Groningen te zien.

Wat betekent vrijheid voor u? Hang uw kaartje in één van de 7 vrijheidsbomen.
Het idee achter de vrijheidsbomen is dat we alle inwoners willen laten nadenken over de betekenis van vrijheid. Dit is niet altijd voor iedereen even vanzelfsprekend. Vul de tekst ‘’Vrijheid is voor mij…’’ op uw vrijheidskaartje aan met uw eigen idee over vrijheid. En hang het kaartje in één van de 7 vrijheidsbomen.

De vrijheidsbomen staan bij de oorlogsmonumenten. Op 4 mei herdenken we hier de gevallenen van de oorlog(en). Hier kunnen we nogmaals stilstaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. En ons realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Doet u mee?

Op vrijdag 12 april 2019 worden de eerste vrijheidskaartjes opgehangen met de burgemeester en makers van de vrijheidsbomen.

09:00 uur - 09:15 uur Oorlogsmonument, A-weg, Musselkanaal

09:30 uur - 09:45 uur Joods monument, Navolaan 23, Stadskanaal

09:50 uur - 10:05 uur Verzetsmonument, Julianapark, Stadskanaal

Schrijf op wat vrijheid voor u betekent!

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/artikel/detail/News/vrijheidsbomen-bij-alle-7-oorlogsmonumenten-252.html