Tentoonstelling Open Armen

14 april 2019
00.00 - 00.00 uur

Van 14 april tot en met 12 juli is er in het Streek historisch Centrum (SHC) in Stadskanaal een tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in en rond Stadskanaal.

De tentoonstelling Met open armen laat zien hoe het dagelijks leven van de inwoners van Stadskanaal en omliggende dorpen veranderde na de inval van de Duitse bezetter. Naast zorgen voor hun eigen gezin werd aan hen gevraagd om onbekenden in huis op te nemen. Evacués uit andere delen van het land kwamen naar het noorden, op de vlucht voor verwoesting en honger. Met enige regelmaat verschenen in Stadskanaal en omgeving nieuwe gezichten in de buurt, in de kerk en op school.

Naast objecten, foto’s, documenten en persoonlijke verhalen zijn in de tentoonstelling twee documentaires te bekijken. Deze besteden aandacht aan de gevolgen van de keuzes die ouders maakten in de oorlog. Kinderen van zowel NSB’ers als verzetsmensen werden levenslang geconfronteerd met deze erfenis.
De tentoonstelling is samengesteld en gerealiseerd door Willy van der Schuit en Helga de Graaf voor de Stichting OVCG.
De documentaires zijn geproduceerd door Liefke Knol AV Producties.

U komt toch ook?
De tentoonstelling in het Streekhistorisch Centrum is te zien tot en met vrijdag 12 juli 2019, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en elke zondag van 14.00-17.00 uur. Meer informatie en reserveren voor groepsbezoek: 0599-612649 / info@streekhistorischcentrum.nl.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/ontdek-de-gemeente/evenementen/evenement/artikel/detail/News/tentoonstelling-open-armen-277.html