Opvanglocatie voor Oekraïners aan Kathodeweg klaar voor gebruik

6 juli

De opvanglocatie aan Kathodeweg 2 in Stadskanaal is klaar voor de komst van Oekraïense vluchtelingen. In april begon de bouw op het voormalig braakliggend terrein aan de Kathodeweg. Vanaf 9 juli kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. De locatie biedt ruim 100 personen onderdak voor langere tijd.

opvanglocatie aan de Kathodeweg

De Kathodeweg

Op het terrein aan de Kathodeweg zijn circa 60 units geplaatst voor de opvang voor langere tijd. De Units zijn in twee gangen geschakeld geplaatst. In het midden is een speelveld gemaakt waar kinderen met elkaar kunnen buiten spelen. Mensen die graag willen zien hoe de Oekraïners daar straks wonen, zijn welkom op 8 juli om 19.00 uur om een kijkje te komen nemen.

Oekraïense vluchtelingen in Stadskanaal

Op dit moment zijn er zo’n 130 vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente Stadskanaal. Deze mensen worden nu op tijdelijke opvangplekken en bij gastgezinnen opgevangen. Eerder deze maand zijn er ook al vluchtelingen naar de opvanglocatie aan de Navolaan verhuisd. De locatie aan de Navolaan is eerder deze maand open gegaan. Beide locaties zijn bedoeld voor opvang voor langere tijd.

Wethouder Ingrid Sterenborg-Kooij: “Voor de locaties aan de Navolaan en Kathodeweg klaar waren, moesten we volledig op tijdelijke locaties en gastgezinnen leunen. We zijn dankbaar dat zoveel mensen dit mogelijk maakten, maar ook heel blij dat we de twee locaties nu voor de mensen uit Oekraïne beschikbaar hebben.”