Informatieavond voor Knoalsters met hart voor hartzaken

10 november

De eerste 6 minuten zijn bij een hartstilstand van levensbelang. Reanimatie en de inzet van een AED binnen de eerste 6 minuten biedt de grootste kans op overleving.

De gemeente Stadskanaal is samen met HartslagNu zogenaamde 6-minutenzones aan het inrichten. Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom organiseert de gemeente op 30 november om 19.00 uur een informatieavond voor iedereen die mensen met een hartstilstand in de gemeente te hulp zou willen schieten. Of het nou het aanmelden van een AED is, een rol als burgerhulpverlener of het mee willen denken in een werkgroep, alle hulp is welkom. De avond vindt plaats in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond geven we meer informatie over de opzet van HartslagNu. Hoe werkt dit systeem? En hoe is de situatie in de gemeente Stadskanaal? Waar hebben we de mensen voor nodig? Deze vragen worden allemaal beantwoord tijdens deze bijeenkomst. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen. Er wordt deze avond geen reanimatiecursus gegeven, u kunt zich wel aanmelden voor een reanimatiecursus tijdens deze avond. De bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over burgerhulpverlening bij een hartstilstand maar ook voor iedereen die op een andere manier een steentje bij wil dragen aan de hartveiligheid van de gemeente Stadskanaal.

Aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNu kan als je 18 jaar of ouder bent. De inloop is van 19.00 tot 19.30 uur, daarna start het programma. Het programma zal ongeveer anderhalf uur duren.

  • Datum: 30 november 2022
  • Tijd: 19.00 uur
  • Locatie: Theater Geert Teis, Geert Teisplein 2, 9501 VL in Stadskanaal
  • Aanmelden:  uiterlijk 23 november per mail