Gratis je huis isoleren?

22 mei

Wij hebben een subsidie om huiseigenaren met een laag inkomen te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Met een gratis Quickscan kunnen bewoners binnen 2,5 uur ontdekken welke isolatiemaatregelen interessant zijn voor hun woning. Ze ontvangen na de Quickscan een bespaarrapport en gratis ondersteuning bij het aanvragen van offertes en subsidies.

Foto: Bespaarcoach Maurice Karsten

Het doel van het initiatief is om woningisolatie betaalbaar te maken voor mensen met weinig geld, en tegelijkertijd ook besparen op hun energierekening. Wethouder Hofstra benadrukt het belang van deze subsidie: “Met deze subsidie willen we woningisolatie voor mensen met lage inkomens betaalbaar maken. Voor een bedrag van maximaal € 3.000,00 kan men een subsidieaanvraag doen. En een goed geïsoleerde woning scheelt ook weer op de energierekening”. 

Gratis isolatiemaatregel

Maurice Karsten is onze Bespaarcoach. Hij staat klaar om onze inwoners te helpen bij het aanvragen van offertes en het regelen van de financiering. Veel mensen zien op tegen de kosten en administratieve procedures hiervan. Vooral mensen met een laag inkomen of weinig spaargeld denken vaak dat ze het niet kunnen betalen. Maurice biedt ondersteuning aan deze inwoners en met de speciale subsidie wordt het nog aantrekkelijker om te investeren in isolatiemaatregelen. 

Om in aanmerking te komen voor het gratis isolatieaanbod moeten huiseigenaren aan bepaalde voorwaarden voldoen. De subsidie is bedoeld voor inwoners met een koopwoning van 1995 of eerder en een netto maandinkomen van minder dan € 1.363,06 voor alleenstaanden of € 1.947,22 netto per maand verdienen voor samenwonenden. Voor AOW-ers gelden andere inkomensgrenzen: € 1.516,97 voor alleenstaanden en € 2.060,21 voor samenwonenden 

Jouwbespaarcoach.com

Inwoners die interesse hebben in een Quickscan kunnen een afspraak maken met Maurice door een e-mail te sturen naar maurice@jouwbespaarcoach.com. Maurice hielp eerder de familie Kanter, de ervaring wat zij hebben meegemaakt kunt u hier bekijken. Het initiatief Jouwbespaarcoach.com is een gezamenlijk project van ons en de Oost-Groninger gemeenten. En wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Oost-Groningen Het doel is om woningeigenaren te helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van de woning. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht op de website van www.jouwbespaarcoach.com