Gemeente Stadskanaal ruimt verlaten boten

22 juli

Als knoalsters willen we dat het kanaal er netjes bij ligt. Vooral in het zomerseizoen. Dat betekent ook dat we eens in de paar jaar verlaten boten ruimen. Dit zijn oude, ‘vergeten’ boten, soms meer wrakken, waar al maanden of langer geen activiteit bij is gezien.

Collage met fotos van de verwaarloosde boten

Klik op de foto om te vergroten.

Als u de eigenaar bent van een van de 5 boten op bijgaande foto’s, dan hebt u tot 12 augustus 2022 de tijd om dat kenbaar te maken aan de gemeente. Dat kan per mail naar de gemeente Stadskanaal onder vermelding van locatie vaartuig, naam, adres en telefoonnummer. Als wij voor die datum geen bericht van de eigenaren ontvangen, beginnen we vanaf 12 augustus met het ruimen van de boten. Dit gebeurt op grond van art. 9 van de nadere regels woonschepen en andere vaartuigen gemeente Stadskanaal 2013.

Is een van deze boten niet uw boot, maar kent u wel de eigenaar? Dan kunt u de eigenaar van de boot op dit bericht attenderen. U hoeft dat dan niet bij de gemeente te melden. Ruiming kan alleen tegengehouden worden door een eigenaar van een van de boten.

Op de foto’s ziet u de 5 boten waar het om gaat. Op deze boten is een kennisgeving over het ruimen geplaatst.

  • Foto 1 Schoolstraat ter hoogte van huisnummer 61
  • Foto 2 HJ Kniggestraat ter hoogte van huisnummer 14
  • Foto 3 HJ Kniggestraat ter hoogte van huisnummer 31
  • Foto 4 Marktstraat ter hoogte van huisnummer 30
  • Foto 5 Marktstraat ter hoogte van huisnummer 83