Digiscan voor Oost-Groningse ondernemers gelanceerd

22 september

Niet elke MKB-ondernemer is even ver met digitalisering. Regio Deal Oost-Groningen wil dat veranderen. Samen met een groot aantal partners heeft Regio Deal Oost-Groningen vandaag de Digiscan voor Oost-Groningse ondernemers gelanceerd. Met deze Digiscan krijgen ondernemers inzicht in hun digitalisering en advies op maat hoe dat op te schroeven.

De Digiscan is een online vragenlijst. Op basis van de ingevoerde gegevens volgt er meteen een op maat gemaakt advies, waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen. Ook staan kennisinstellingen en studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen klaar om ondernemers te helpen bij de adviezen en verbeterpunten.

De scan is in te vullen via de website van benchmarkdigitalisering.
Ondernemers die persoonlijk contact en ondersteuning willen bij het invullen, kunnen hun gegevens achterlaten. Zij worden dan bezocht door accountmanagers van eerstelijns organisatie GroBusiness en/of andere projectpartners.

De Regio Deal Oost-Groningen heeft de Digiscan ontwikkeld in samenwerking met VNO-NCW MKB Noord, Hanzehogeschool Groningen, provincie Groningen, Economic Board Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en de betrokken gemeenten. Het doel van de scan is  ondernemers bewust te maken over hun mate van digitalisering. Waar gewenst of nodig  wordt gelegd met kennisinstellingen om de mate van digitalisering te verhogen. De scan gaat uiteindelijk ook in beeld brengen hoe digitaal de Oost-Groningse ondernemers zijn ten opzichte van andere ondernemers in Noord-Nederland.