Denk mee over openbare laadpalen voor elektrisch rijden

17 juli

We zien steeds meer elektrische auto’s in onze gemeente en dat zullen er alleen maar meer worden de komende jaren. Vanaf 2035 mogen er namelijk alleen nog maar personenauto’s verkocht worden die geen CO2 uitstoten. Daarom heeft Gemeente Stadskanaal gezocht naar nieuwe geschikte plekken voor openbare laadpalen. We horen graag wat u van die locaties vindt.

Mogelijke locaties

Omdat de vraag in de toekomst naar openbaar laden flink zal groeien, zijn wij op zoek gegaan naar extra geschikte plaatsen voor laadpalen. Daarom is er per wijk gekeken hoeveel laadpalen er de komende jaren nodig zijn.

De mogelijke locaties die wij op het oog hebben zijn op een kaart gezet. Hier kunt u als bewoner volledig anoniem uw mening geven over de voorgestelde locaties. Uw mening en uw opmerkingen zijn voor andere bewoners niet in te zien. Alle ontvangen meningen worden na september beoordeeld.  Op deze kaart wordt op 15 september per geschikte locatie gedeeld wat de gemeente met de reacties heeft gedaan.

Bekijk hier de plankaart
 

Plaatsing laadpalen

Wanneer al deze palen op deze voorgestelde locaties werkelijk worden geplaatst, is nu nog niet bepaald. Dat zal afhangen van de vraag en de hoeveelheid gebruikers in de wijk. Vanaf 15 September zal het in ieder geval mogelijk zijn om via laadpaalnodig een aanvraag te doen voor een plaatsing op een van de geschikte locaties.