Denk mee over het ontwerp Omgevingsplan

11 januari

De gemeente gaat alle bestaande bestemmingsplannen vervangen door één nieuw omgevingsplan. Dat doen we vanwege de nieuwe Omgevingswet. Het ontwerp van het nieuwe omgevingsplan is klaar en is vanaf 12 januari in te zien.

Luchtfoto Stadskanaal Marco van Middelkoop

Het nieuwe plan vormt het toetsingskader voor activiteiten in de fysieke leefomgeving. Zo zijn in het omgevingsplan regels opgenomen over de manier waarop men gronden en gebouwen mag gebruiken, bijvoorbeeld voor een woning of een bedrijf. Ook staat erin wat de bouwmogelijkheden op een perceel zijn. Nieuw is dat we ook regels opnemen over bijvoorbeeld het toetsen aan de welstandseisen, het kappen van bomen, het maken van een uitrit en over reclame-uitingen. Als u een omgevingsvergunning aanvraagt bekijken we op grond van het omgevingsplan of de vergunning verleend kan worden. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te denken over het plan.

Samen met inwoners en bedrijven willen we toetsen of het ontwerp omgevingsplan goed en volledig is opgesteld. Misschien zijn er verbeteringen mogelijk of zijn er ideeën hoe het anders kan, of klopt de bestemming van een perceel niet. Iedereen kan een zienswijze over het ontwerp omgevingsplan geven. Die reactie betrekken we bij het opstellen van het definitieve omgevingsplan.

Hebt u vragen, ideeën of opmerkingen?

Kom naar onze inloopbijeenkomsten. Medewerkers staan voor u klaar om het plan te laten zien en uitleg te geven op:

Woensdag 18 januari      

16.00- 20.00 uur

Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Stadskanaal

 

Donderdag 19 januari     

16.00- 20.00 uur

Café Summertime, Musselweg 41, Mussel

 

Woensdag 25 januari

16.00- 20.00 uur

d’Ekkelkaamp, Kerklaan 7, Onstwedde

 

Het plan bekijken

Het ontwerp omgevingsplan is te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl  Een uitleg hoe deze website werkt is te vinden op www.stadskanaal.nl/omgevingswet. Het ligt ter inzage van 12 januari tot en met 23 februari 2023. Tijdens onze openingstijden kunt u het plan ook inzien in het gemeentehuis.