College Stadskanaal werkt aan noodfonds van €500.000

10 november

Steeds meer inwoners van gemeente Stadskanaal hebben moeite om alle rekeningen te betalen.

Mensen met middeninkomens raken nu ook in de problemen, maar hebben vaak geen recht op bestaande maatregelen. Daarom wil het college een extra noodfonds instellen van €500.000 om juist deze groep tegemoet komen.

Nieuw noodfonds

Wethouder Jur Mellies: “Van alle kanten horen we dat steeds meer inwoners in de problemen komen vanwege de stijgende prijzen. We deden als gemeente al veel om mensen in geldnood te helpen. Maar we zagen ook dat een grote groep nu nog buiten de boot valt. Daarom is dit noodfonds nodig om alle Knoalsters in deze zware tijden tegemoet te kunnen komen.”

De gemeenteraad zal in de vergadering van 21 november praten over het beschikbaar stellen van dit geld. Als de gemeenteraad akkoord gaat, kunnen bewoners vanaf 1 januari 2023 aanvragen indienen bij de gemeente of samenwerkende organisaties. Tegen die tijd zal ook bekend zijn wanneer en hoe inwoners aanspraak kunnen maken op dit noodfonds.

Heeft u direct hulp nodig?

Heeft u direct hulp nodig, dan kunt u zich natuurlijk melden bij de gemeente. Daar zullen de gemeentemedewerkers samen met samenwerkende organisaties u zo goed mogelijk helpen. 

Heeft u nu al ergens recht op?

Dit noodfonds is onderdeel van een breder pakket van maatregelen om armoede in Stadskanaal tegen te gaan. U kunt hier vinden of u recht heeft op een al bestaande maatregel: https://www.stadskanaal.nl/inwoners/werk-en-uitkering