Aantal Oekraïense ontheemden verhuist naar tijdelijke plek

21 augustus

Een aantal ontheemden uit Oekräine die in onze gemeente verblijven verhuist naar een nieuwe tijdelijke plek. Sinds juni 2022 vangen we ook in de gemeente Stadskanaal mensen uit Oekraïne op. Dat doen we op locaties aan de Kathodeweg, Navolaan en bij de Sikkeberg en Kapschuur.

Een aantal van de units die aan de Kathodeweg staan, zijn niet langer geschikt om in te wonen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing voor de bewoners van deze units en die is gevonden bij het City Hotel in Stadskanaal. Deze tijdelijke opvang duurt tot en met uiterlijk december 2023.

Langere en middellange termijn

De opvanglocaties zijn in juni 2022 geopend om voor een korte periode mensen in op te kunnen vangen. Inmiddels is het een jaar later en is duidelijk dat de opvang langer open moet blijven. De gemeente wil een opvanglocatie ontwikkelen waar Oekraïense ontheemden langer kunnen verblijven. Het duurt nog minstens een jaar voordat zo’n locatie er is en klaar is. Daarom zijn we ook op zoek naar een oplossing voor de middellange termijn voor alle bewoners uit Oekraïne.