Aanleg glasvezel

17 augustus

Aannemer Selecta Infra is namens Delta Fiber bezig met de aanleg van glasvezel in Stadskanaal.

Werknemers leggen glasvezel aan

In Stadskanaal-Noord en een deel van Parkwijk is al glasvezel aangelegd. Na de bouwvakantie starten de glasvezelwerkzaamheden in het Centrum.

Op maandag 28 augustus worden de eerste werkzaamheden aan de Esperantolaan opgestart. De verwachting is dat de werkzaamheden in het centrum ongeveer tien weken in beslag nemen. Van 07.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds worden er door Selecta Infra graafwerkzaamheden uitgevoerd. Het herstraatwerk wordt uitgevoerd door aannemer Antea Realisatie en onderaannemer Doedens Infra. Aan het einde van elke werkdag en in de weekenden zijn alle sleuven weer dicht gemaakt en opnieuw bestraat. Het kan voorkomen dat een aantal kopgaten van maximaal 2 vierkante meter per gat open blijft, zodat het werk de volgende dag weer snel hervat kan worden. De kopgaten worden in dat geval afgezet met afzethekken en verkeerskegels.

Na de aanleg van glasvezel in het centrum worden ook de overige wijken in Stadskanaal en Musselkanaal van glasvezel voorzien. De verwachting is dat het totale project nog ruim een jaar in beslag neemt. Door de toezichthouder kabels en leidingen van de gemeente wordt erop toegezien dat het werk zorgvuldig wordt uitgevoerd en er zo min mogelijk overlast wordt veroorzaakt.

Heeft u vragen voor onze toezichthouder, dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer 0599 631 631 of stuur een e-mail.