Mantelzorg

Zorgt u al langere tijd voor een naaste die ziek is of hulpbehoevend? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Met de mantelzorgwaardering willen de gemeente Stadskanaal en Welstad mantelzorgers die langdurig en intensief voor een naaste zorgen, bedanken voor hun geweldige inzet. U kunt als mantelzorger zelf de waardering aanvragen. Daarnaast kunnen ook zorgvragers en naasten van mantelzorgers, die een mantelzorger in het zonnetje willen zetten, samen met de mantelzorger de aanvraag indienen.
 

Mantelzorgwaardering 2023 aanvragen

Aanvragen kan van 1 februari tot uiterlijk 31 oktober 2023. Het aanvraagformulier is onderaan de pagina te vinden op de website van Welstad.
 

Wanneer komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering? 

Let op! Wijziging in de voorwaarden voor het aanvragen van de mantelzorgwaardering:

 • u bent 18 jaar of ouder
 • u geeft langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week hulp of ondersteuning aan een familielid, vriend of buur met een ziekte of beperking
 • degene voor wie u zorgt, woont in de gemeente Stadskanaal
 • de zorg die u verleent is onbetaald en wordt niet vanuit een vrijwilligersorganisatie of betaalde baan gegeven
 • er kan maar één waardering per huisadres worden aangevraagd. Dit geldt niet voor de waardering van jonge mantelzorgers. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar, die zorgen voor – of zorgen hebben om – een langdurig ziek of gehandicapt familielid kunnen zich altijd  aanmelden als (jonge) mantelzorger. Zij krijgen een andere vorm van waardering.
   

Hoe gaat het verder nadat u de aanvraag heeft gedaan?

 • Direct na aanmelding ontvangt u een ontvangstbevestiging op de mail. Daarna wordt er door een medewerker van Welstad contact met u opgenomen, pas na dit gesprek is de aanmelding definitief.
 • In november ontvangt u bericht over het afhalen van de waardering (de waardering wordt niet per post verzonden).
   

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over het invullen van het formulier of heeft u geen computer? Loop dan binnen bij een van de spreekuren van Welstad of neem contact op met Welstad via telefoonnummer (0599) 635 999 of per mail: info@welstad.nl. Ze beantwoorden uw vragen graag of vullen de aanvraag telefonisch samen met u in.