Omgevingsvergunning

Heeft u plannen om te bouwen of verbouwen? Bijvoorbeeld voor een aanbouw of een dakkapel. Of u wilt een inrit aanleggen of een boom kappen. U vraagt dan een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket online. U logt veilig in met DigiD.

U kunt voor meerdere bouwactiviteiten tegelijk één aanvraag doen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Bouwen, verbouwen en slopen
  • Brandveiligheid
  • Monument verbouwen of slopen
  • Kappen van bomen
  • Reclame plaatsen

Omgevingsvergunning wel of niet nodig?

Weet u niet zeker of een omgevingsvergunning nodig is of u een melding moet doen? Doe dan eerst een vergunningcheck via het Omgevingsloket online.

Vragenformulier

Heeft u vragen over wat u mag bouwen of verbouwen. Kijk dan eerst in het Omgevingsloket online. Heeft u aanvullende vragen, maak dan gebruik van het vragenformulier. Vul alle gevraagde gegevens in, dan kunnen wij sneller voor u aan de slag. U kunt het formulier digitaal invullen en naar ons terugsturen door te mailen naar gemeente@stadskanaal.nl.
Wij proberen uw vragen binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Het kan zijn dat het iets langer duurt omdat uw vraag toch iets omvangrijker of ingewikkelder is. In dat geval ontvangt u bericht van ons.

Kosten

De kosten voor een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van de (bouw)activiteit. Op de webpagina kosten omgevingsvergunning vindt u een overzicht van de kosten. Ook als uw aanvraag wordt afgewezen, moet u de aanvraagkosten betalen.