Centrumvernieuwing Stadskanaal

Wat is Centrumvernieuwing Stadskanaal?

Met de Centrumvernieuwing in Stadskanaal gaan we verschillende delen van het centrum herinrichten om een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum te creƫren. Zo komen er meer horecagelegenheden in het stadshart en komt er meer groen. De Centrumvernieuwing omvat vier fasen:

  • Aanpak Europaplein
  • Aanpak Europalaan
  • Aanpak Oude Markt e.o.
  • Verkeersstructuur centrum Stadskanaal

Waarom is dit nodig?

Het aantal inwoners is de afgelopen jaren gedaald. Tegelijkertijd zijn er winkelketens verdwenen als gevolg van online shoppen. Dit heeft als gevolg dat er steeds meer panden in het winkelcentrum Stadskanaal leeg zijn komen te staan. De leegstand in combinatie met een groot winkeloppervlak zorgt voor een onsamenhangend en een minder gezellig centrum. Deze leegstand is slecht voor het functioneren van het winkelcentrum. Om het tij te keren, moet er veel gebeuren.

Samen optrekken

Hoe het centrum er precies uit komt te zien weten we nog niet. Daar gaan we mee aan de slag. Samen met aannemer Hoornstra, de landschapsarchitect Frans Beune, ondernemers en bewoners bepalen we per deelgebied de voorkeuren met betrekking tot de uitstraling en invulling van de openbare ruimte.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de centrumvernieuwing of wilt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief? Bezoek de website centrumvernieuwing.