Storten groot afval

Groot afval, zoals snoeiafval, puin en oude meubels, brengt u naar het Afval Breng Station. Alleen inwoners van de gemeente Stadskanaal kunnen hier spullen naartoe brengen. Legitimatie is daarom verplicht.

Adres en openingstijden
Het Afval Breng Station zit aan de Industriestraat 32, 9502 EJ Stadskanaal. De openingstijden zijn op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur, en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Het toegangshek sluit tien minuten eerder. U kunt dan het terrein niet meer op om afval te brengen.

Kosten
Het brengen van afval naar het Afval Breng Station kost € 6,00 per keer (tot twee kubieke meter afval). U kunt alleen met een pinpas betalen. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Na betaling ontvangt u een inrijkaart. Hiermee kunt u de slagbomen bedienen.

Tips en aandachtspunten Afval Breng Station 

  • Sorteer uw afval voordat u naar het Afval Breng Station gaat. Dit is goedkoper en u bent sneller klaar met het afgeven van uw afval.
  • U mag maximaal 2m³ snoeiafval per keer aanbieden.
  • Oude apparaten kunt u meestal ook inleveren in de winkel waar u het nieuwe apparaat koopt.
  • Ga voorzichtig om met asbest. Verklein en breek het niet. Pak asbest altijd goed in: in stevig plastic (minimaal 2 mm) en omwikkel dit met tape. Doe dit minimaal twee keer. Doe dit met alle platen. Ook golfplaten waar geen asbest in zit.
  • Vrachtwagens en grote tractoren worden niet toegelaten op het Afval Breng Station.