Coronavirus: onze dienstverlening en landelijke contactgegevens

16 maart

Dienstverlening gemeente en contactgegevens van de GGD, RIVM en Rijksoverheid.

 

Coronavirus

Is het gemeentehuis geopend?

U kunt alleen voor dringende zaken op afspraak langskomen, zoals aangifte van geboorte of overlijden. Belt u ons voor het maken van een afspraak: 0599-631631.

Geen spoed is:

  • Uw rijbewijs is langer geldig dan veertien dagen.
  • Uw paspoort of identiteitskaart is langer geldig dan veertien dagen.
  • Uw paspoort of identiteitskaart is korter dan veertien dagen én u kunt zich identificeren met een rijbewijs of een ander id-bewijs.

Voor het ophalen van reisdocumenten hoeft u geen afspraak te maken, maar kunt u zich melden via de intercom bij de ingang. Dat geldt ook als u een afspraak heeft. Bent u ziek (met koorts en/of benauwdheid) of is iemand van uw gezin ziek, kom dan niet langs!

Tijdelijk kunt u niet met contant geld betalen en kunt u alleen pinnen.

Actuele informatie via een liveblog

Volg onze liveblog voor actuele informatie over onze dienstverlening, landelijke maatregelen en meest gestelde vragen en antwoorden.

De dienstverlening van Maatschappelijke Zaken

De afdeling Maatschappelijke Zaken (CJGV, Leerplicht/RMC, Oggz, Participatiewet, TDC, Wmo) heeft een aangepaste dienstverlening zolang de coronamaatregelen van toepassing zijn. Dit betekent onze consulenten zoveel mogelijk thuiswerken, voor vragen zijn ze telefonisch en per mail goed bereikbaar. Consulenten gaan (in principe) niet op huisbezoek. Ze bellen cliënten en andere betrokken en handelen op basis daarvan de (aan)vragen af. Een huisbezoek kan in overleg ook worden uitgesteld. Als persoonlijk contact toch (naar het oordeel van de consulent en teamleider) noodzakelijk is, dan nemen ze voorzorgsmaatregelen zodat de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd.

Contactgegevens en landelijke informatie

De meest gestelde vragen en informatie over het coronavirus vindt u op de website van de GGD en het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u een vraag over uw eigen gezondheid? Neem dan tussen 8.00 en 17.00 uur contact op met de GGD via 050 3674000 of raadpleeg de website van de GGD. Ook de website van de Rijksoverheid.nl vindt u informatie over het coronavirus. Hier leest u bijvoorbeeld over de gevolgen voor onderwijs, kinderopvang, werknemers, werkgevers, ondernemers, reizigers en openbaar vervoer.